Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Buurderij stimuleert lokaal aankopen bij via online systeemLede - Vanaf deze week kan je in Lede via het internet lokaal winkelen bij landbouwers en producten uit de streek. Dat is te danken aan het concept ‘Boeren & Buren’ dat dankzij Marleen De Smet zijn intrede doet.

De recent gestarte Herberg Koning Ezel in de Vijverstraat fungeert als afhaalpunt voor ‘Buurderij De Vijver’. “Boeren & Buren vormt de tussenschakel die toelaat dat lokale producten zonder tussenschakels dichtbij huis verkocht worden. Dat levert niet alleen winst op voor de producent en de klant, maar zorgt ook voor minder transport en is dus beter voor het milieu”, luidt het.

Momenteel heeft De Boederij al een 200-tal aangesloten buren en die plaatsten voor het eerste leveringsmoment op donderdag 18 oktober al een 20-tal bestellingen. “Lid of ‘Buur’ worden is gratis en er zijn geen verplichtingen. Je krijgt wel een perfect overzicht over welke producten van dichtbij te vinden zijn.” In Lede zijn dat momenteel zuivel, vlees, brood, groenten en fruit. “Via ons raak je onder meer aan aardappelen van de Heiplas, witloof uit Smetlede, groenten uit Serskamp, fruit uit Baardegem, melk en desserten uit Hofstade, honing en brood zonder verpakking uit Buggenhout, koffie uit Baasrode en vlees uit Lebbeke.” Ophalen kan wekelijks op donderdagavond van 18 tot 19 uur. “Bestellen en betalen kan steeds online tot de dinsdagavond voordien om 2 uur ’s nachts.” Meer info en registreren als ‘buur’ kan op www.boerenenburen.be als je zoekt op Lede.

;