Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Ludieke actie voor terugkeer markt levert weinig opLede - Verkiezingskandidaat bij De Coöperatie en marktkramer Erik van den Eeckhout uit Papegem vatte dinsdag marktdag met zijn gitaar plaats op het dorp van Lede. Met de spandoek 'Waar blijft onze wekelijkse markt?' maakte hij meteen duidelijk wat het doel van zijn eenmansactie was.

“Het marktplein is eind augustus ingehuldigd, maar wij mogen voor eind november niet terugkomen. Blijkbaar slaagt men er - ondanks een jaar tijd om alles in orde te brengen - niet in om onze terugkeer te organiseren en een marktplan op te maken”, stelt de man die zich afvraagt of het we de bedoeling is de markt opnieuw naar de kerk te brengen. “Heel wat plaatsen gingen in elk geval verloren. Het televisiescherm op de hoek van het plein neemt twee staanplaatsen in, ook door het verschuiven van het monument der gesneuvelden gaan extra plaatsen verloren. Wellicht gaan nog meer staanplaatsen verloren door de bloemenbakken die nog moeten komen.”

Schepen Stijn Wille (Open Vld/Lede) bevoegd voor marktaangelegenheden heeft begrip voor de ludieke actie. De man heeft ook goed nieuws wat aantal staanplaatsen betreft. “We hebben beslist de fonteinen tussen de kerk en het gemeentehuis voor de markt uit te sluiten zodat daar extra kramen komen en er ook plaats is voor terrassen. Ook de bloembakken en zitbanken zullen geen plaatsen kosten. Uiteraard zal er nog overleg komen met de marktkramers”, belooft Wille. Een precieze datum voor de terugkeer durft de man niet nomen. “Ik wil vermijden dat kramen na de terugkeer nog eens verplaatst moeten worden.”

;