• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Fietspad naar Kruiskoutermolen fors duurder dan gedacht
dinsdag 11 september 2018
Mere - De eindafrekening van het fietspad dat van in de Diepestraat tot aan de Kruiskoutermolen in Mere loopt, bedraagt 406.000 euro. Oorspronkelijk werden de werken op 330.000 euro geraamd. De toename met 23% komt door de keuze voor rood beton en het niet voorziene uitbreken en vervangen van twee betonvakken.
 
Groen dingt met 25 kandidaten naar verkiezingen
dinsdag 11 september 2018
Lede - De officiële kieslijsten worden zaterdag neergelegd, maar Groen Lede licht nu al een tip van de sluier. Lijsttrekker wordt huidig gemeenteraadslid Bart Heestermans. Lijstduwer wordt gewezen gemeenteraadslid Jo Maebe.
Lees meer...
 
Atletiekclub Vlierzele Sportief is krasse actieve 75-jarige
maandag 10 september 2018
Atletiekclub Vlierzele Sportief is krasse actieve 75-jarigeOordegem - Met naam en faam is atletiekclub Vlierzele Sportief uit Oordegem tot in de weide regio bekend. De club en haar atleten doen het 75 jaar na de opstart dan ook bijzonder goed. Om alles werkbaar en organiseerbaar te houden werd het aantal leden van duizend de laatste jaren gehalveerd tot een 500-tal actieve leden. Die kunnen rekenen op een diverse gemotiveerde en getalenteerde trainersstaf van een 50-tal mensen. 
Lees meer...
 
Voetbalclub KVC Jong Lede trapt al 75 jaar ballen in de netten
maandag 10 september 2018
Voetbalclub KVC Jong Lede trapt al 75 jaar ballen in de nettenLede - Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag werd het bestuur van KVC Jong Lede ontvangen in het gemeentehuis. Zij schrijven de geschiedenis verder die in 1943, midden in de Tweede Wereldoorlog, ontstond door de (her)oprichting van een Leedse voetbalclub. Die nam het over van voetbalclub Sportkring Lede die in 1934 startte, maar in 1940 opgedoekt werd aan het begin van de oorlog. 
Lees meer...
 
Wielerwonderen rijden al 10 jaar rond
maandag 10 september 2018
Wielerwonderen rijden al 10 jaar rondWanzele - De Wanzeelse Wielerwonderen zorgen voor een extra feestelijk seizoen. De wielertoeristenclub bestaat dan ook 10 jaar. “Ideaal voor een feestjaar”, vertelt Renaat Delporte. “Op 10 november geven we het startschot op de Pelotonfuif in Hoop in de toekomst. Daarna laveren we verder richting de kerstmarkt in Lede en op 18 april organiseert de Wanzeelse wielerclub een showavond met Ruben Van Gucht in cc De Volkskring.” 
Lees meer...
 
Vandalen bekladden Markizaatru´ne met graffiti
maandag 10 september 2018
Lede - Het voorbije weekend werd de binnenzijde van de recent geconsolideerde Markizaatruïne in Lede beklad met graffiti. De daders konden ongestoord hun gang gaan aangezien je in de site onzichtbaar bent van buitenaf. Een situatie die N-VA al voor de zomer aanklaagde.

Lees meer...
 
Palletten met stenen vatten vuur: politie start onderzoek
maandag 10 september 2018
Lede - Aan een bouwwerf in de Guido Gezellestraat in Lede ontstond zondagavond rond 21.30 uur brand aan het plastic rond enkele palletten met stenen. Brandweerpost Lede doofde het vuur. De politie onderzoekt de oorzaak. Kwaad opzet of vandalisme wordt niet uitgesloten.

 
Ereburgerschap voor wielrenners en advocaat
zondag 09 september 2018
Ereburgerschap voor wielrenners en advocaatLede - De beslissing viel al voor de zomer, maar ter gelegenheid van het volksbal voor de opening van de vernieuwde markt kregen drie verdienstelijke en gekende Ledenaars de titel van ereburger. Wielrenners Frans Melckenbeekc, Lucien Van Impe en advocaat Jef Vermassen werden eerst ontvangen in het gemeentehuis. Daarna werden ze nog even op het podium voor de vernieuwde markt gehesen.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 64 van 5585