• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Lede
Plunderaars gestraft
maandag 01 oktober 2007
Lede / Dendermonde - 3 walen uit de buurt van Charleroi werden door de strafrechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur gemeenschapsdienst en een boete van 275€ nadat ze op 27 januari 2007 betrapt werden op diefstal van drie glasramen, houten panelen, vensterbanken en tegels afkomstig uit het Kasteel van Mesen. Het drietal kwam met het verhaal dat ze het meenamen als souvenir omdat het Kasteel toch vervallen was en omdat het toch zou afgebroken worden. De Rechter wou het verhaal niet geloven omdat in de wagen van de betrokkenen werkmateriaal werd aangetroffen. De technische dienst van Lede ging de gestolen spullen weer ophalen.
 
Bezoek Provinciegouverneur uitgesteld
vrijdag 28 september 2007
Lede - De Gemeente Lede laat ons weten dat het eerder geplande bezoek van de Provinciegouverneur van nu zaterdag 29 september werd uitgesteld tot 30 november.
 
Verkeerslichten aan winkelcentrum Lede
vrijdag 28 september 2007
Lede - Het gemeentebestuur van Lede heeft, in samenwerking met het Vlaams Gewest, plannen om de verkeerssituatie ter hoogte van het winkelcentrum Heiplas aan de Wichelsesteenweg grondig te verbeteren. De huidige verkeerssituatie is niet voorzien op de massale verkeerstoevloed naar onder meer Delhaize, Dreamland en Brantano. 
Lees meer...
 
Verdachte roofmoord op juwelier Sabbe scheldt agenten uit
donderdag 27 september 2007

Lede / Dendermonde - Gisteren moest gangster Mustapha Aazani (24) uit Sint-Gillis-Brussel voor smaad aan de politie voor de rechter verschijnen . Tevens werd hij voorgeleid in de zaak rond de roofmoord op juwelier Eddy Sabbe uit de Kasteeldreef in Lede.

Lees meer...
 
Internetcafé
woensdag 26 september 2007
Lede - Het psychiatrisch centrum opende een internetcafé voor de 400 patiënten die in het ziekenhuis verblijven. "In onze cafetaria werden zes pc's geïnstalleerd zodat onze bewoners kunnen surfen en mailen." vertelt directeur Michel Sinove. Met het initiatief hoopt de instelling de bewoners een venster op de wereld te bieden via de moderne technologie.
 
Vuurwerk
dinsdag 25 september 2007
Vuurwerk thv het Park van LedeLede - Ter gelegenheid van de septemberkermis en jaarmarkt trakteerde de gemeente Lede de inwoners van Lede en omstreken op een mooi vuurwerk.
 
Masterplan "Kasteel van Mesen" goedgekeurd
dinsdag 25 september 2007

Kasteel van Mesen krijgt andere bestemmingLede - Na jarenlange voorbereiding is er nu een concrete doorbraak in de herbestemming van het kasteeldomein Mesen in Lede. Schepen van Patrimonium Paul De Winne stelde een masterplan voor en kreeg van de gemeenteraad hiervoor de goedkeuring . De gemeente Lede , die het domein in 1999 kocht , geeft het dus een nieuwe bestemming: een gezellig park en een groot dienstencentrum waar bejaardenzorg en cultuur centraal staan.

Lees meer...
 
Opendeurdag bij de Brandweer van Lede
zondag 23 september 2007

Opendeur Brandweer LedeLede - De Brandweer van Lede organiseerde op kermiszondag een opendeurdag ism het Rode Kruis en andere brandweerkorpsen uit de zone. Er waren tal van spectaculaire demonstraties waaronder een bevrijding van een gekneld persoon uit een voertuig en een caravanbrand. Doorlopend werden er ook demonstraties gegeven van een frietketelbrand , verschillende blusmiddelen , een blindloopparcours met perslucht, hartmassage , etc ... Mede dankzij het mooie weer was er dus een grote publieke belangstelling voor de Leedse spuitgasten en de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 Volgende > Einde >>

Resultaten 5569 - 5576 van 5608