• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Feestcomité Lede zoekt nieuwe vlag
dinsdag 11 september 2007

Lede - Het Feestcomité van Lede is op zoek naar een nieuwe vlag in A4 formaat dat tijdens Léé Caranaval zal worden uitgereikt aan de carnavalgroepen en prominenten. Een voorwaarde is dat de drie gele “T”’s erin verwerkt zijn. Aan de wedstrijd kunnen enkel Ledenaren deelnemen. Ontwerpen dienen voor 7 november ingediend te zijn : Feestcomité, Markt 1, 9340 Lede.

 
Sint-Martinuskerk is "open" kerk
dinsdag 11 september 2007
Sint-Martinuskerk is "open" kerk (Foto: Cruiser)Lede - De Sint-Martinuskerk van lede trad toe tot het netwerk van "open kerken".  Dit netwerk streeft er naar de warme en rustgevende sfeer van kerken permanent beschikbaar te maken. "Kerken blijven te vaak op slot. Door deze open te stellen willen we tegemoet komen aan het verlangen van velen, ongeacht hun overtuiging." licht Marc Huynen, initiatiefnemer van het netwerk open kerken, toe.
Lees meer...
 
Open Monumentendag Kasteel van Mesen
zondag 09 september 2007
Kasteel van Mesen ( foto Cruiser)Lede - Op zaterdag 8 en zondag 9 september opent het Kasteel van Mesen zijn deuren voor het publiek . Een rondleiding door de geschiedenis van het Kasteel van Mesen start in de oude boerderij waar je het verhaal van de laatste 80 jaar te zien krijgt .
Lees meer...
 
Open Monumentendag Zusters Maricolen Lede
zondag 09 september 2007
Maricolen ( foto Cruiser)Lede - Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het open momumentendag bij de zuster Maricolen van Dendermonde in Lede, ook gekend onder de naam " Zoete Nood Gods te Lede"  . Je krijgt er oa. te zien hoe geesteszieken van de jaren 330 tot heden worden verzorgd.
Lees meer...
 
Nieuwe daken voor Het Kwikstaartje
zaterdag 08 september 2007
Het KwikstaartjeOordegem - De vrije basisschool Het Kwikstaartje in de Speurtstraat in Oordegem krijgt nieuwe daken. Het gaat om drie platte daken die dringend aan renovatie toe zijn. Ook de dakranden en de gevelbordingen zullen vervangen worden. De werken zijn alvast aanbesteed en in oktober wordt het werk toegewezen aan de aannemer die voor de laagste prijs heeft ingeschreven.
 
Zusters Maricollen verlaten Lede
donderdag 06 september 2007
Kapel van de Zusters (Foto Cruiser)Lede/Erpe - De zusters Maricolen wijdden zich sinds 1845 aan de verpleging van geesteszieken in Lede. Na meer dan 160 jaar verlaten nu de vijf laatste zusters het klooster te Lede. Komende vrijdag, 7 september, worden de zusters bedankt met een dankviering. Ze zullen, zodra er kamers vrijkomen in rusthuis Avondzon, verhuizen naar Erpe.
 
Man sterft na val van ladder
woensdag 05 september 2007
Wingene/Wanzele/Wetteren - Rudy Bury (55) uit de Processieweg te Wanzele kwam vanmorgen na een val van een ladder kwalijk terecht. Hij overleed ter plaatse. De man was met vijf collega's van de firma Scheirlinck uit Wetteren een loods aan het bouwen langs de Tieltsesteenweg te Wingene. Bij het verwijderen van betonbekisting maakte hij vermoedelijk een verkeerde beweging waardoor hij vijf meter naar beneden viel. Het parket van Brugge stuurde een arbeidsinspecteur en een technisch deskundige ter plaatse.
 
Engelandsboschdreef wordt gedeeltelijk afgeschaft
dinsdag 04 september 2007

Erpe - De gemeenteraad besliste, ondanks 23 bezwaarschriften, de Engelandsboschdreef in Erpe gedeeltelijk af te schaffen. De bezwaren waren vooral afkomstig van mensen die trage wegen een warm hart toedragen. Eerder beloofde het gemeentebestuur om de atlas van de buurtwegen te actualiseren en er tot dan geen meer af te schaffen. Sinds die belofte is de Engelandboschdreef de tweede buurtwegel die afgeschaft werd.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 691 692 693 694 695 696 697 698 699 Volgende > Einde >>

Resultaten 5569 - 5576 van 5585