• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Lede
Beperkt aantal starters voor bloedstollende griezeltocht
dinsdag 23 oktober 2018
Beperkt aantal starters voor bloedstollende griezeltochtSmetlede - Het heksencomité en FC Smetlede organiseren op zaterdag 27 oktober een Heksentocht door Smetleedse wegen en bossen. Starten kan tussen 19 en 21.30 uur in de kantine van FC Smetlede. Deelnemers krijgen tijdens de tocht van 7 kilometer geurige, hete heksenbrij, duivelsdrank en griezelbrood met zwijnenkop of gatenkaas alsook een flinke dosis angstzweet.
Lees meer...
 
Parkeren eindelijk toegelaten op vernieuwd marktplein
dinsdag 23 oktober 2018
Lede - Doordat de aannemer maandag de laatste voegvullen op het vernieuwde dorpsplein van Lede kon aanbrengen, zijn auto's er vanaf dinsdag 23 oktober terug welkom. "De parking voor de kerk wordt opengesteld en eind oktober worden ook de zitbanken, fietsbeugels, vuilbakken en bloembakken geleverd", laat de gemeente weten.
Lees meer...
 
Geparkeerde wagens aangereden
dinsdag 23 oktober 2018
Smetlede/Aaigem - In de nacht van zaterdag op zondag raakte een aan het kerkhof van Smetlede geparkeerde wagen beschadigd aan de linkerflank. Van de aanrijder geen spoor. De eigenaar legde klacht neer bij de politie en doet tevens een oproep naar getuigen. Zondag werd aan het kerkhof van Aaigem eveneens vluchtmisdrijf gepleegd nadat een geparkeerde wagen werd aangereden. Wellicht gebeurde dat toen een witte bestelwagen zich draaide. Wie iets zag of weet, kan dat tijdens de kantooruren laten weten aan de lokale politie via 053/60.64.64.
 
Kat beschoten met loodjesgeweer
dinsdag 23 oktober 2018
Lede - De kat van Tom Heyvaert uit de Bosstraat in Lede raakte zaterdag net onder het oog gewond. "De dierenarts was duidelijk. Onze kat Miel werd beschoten met een loodjesgeweer en hij had veel geluk dat het ‘loodje’ net onder - en niet in - het oog belandde", vertelt de man.
Lees meer...
 
Voetbalpleintjes op speelplaats Vrije Lagere School
zondag 21 oktober 2018
Voetbalpleintjes op speelplaats Vrije Lagere SchoolLede - De VLS ouderraad zorgde voor hippe goaltjes en twee met een afsluiting afgebakende voetbalruimtes waardoor voetballertjes niet in conflict komen met andere spelende kinderen. Een realisatie die enkel mogelijk was dankzij de inspanningen van enkele ouders en de opbrengsten van activiteiten door de ouderraad.
 
Koning Ezel reikt prijzen uit voor jeugd cartoonist-striptekenaar
zondag 21 oktober 2018
Koning Ezel reikt prijzen uit voor jeugd cartoonist-striptekenaarLede - De wedstrijd van de vzw Meaningfool en Koning Ezel bewezen dat Lede heel wat jeugdige cartoonisten en striptekenaars met talent heeft. Laureaat werd de 9-jarige Luna Van Gindertaelen. “Zij maakte een mooi duidelijk en toch eenvoudig stripverhaal met een snuifje humor, goed kleurgebruik en mooie bladvulling”, vertelt organisator Philip Saelens.
Lees meer...
 
Drukfout goed nieuws voor mensen in armoede: boek te koop voor 2 euro
zondag 21 oktober 2018
Lede - Armoedespecialist Lieven De Pril uit Lede bracht met ‘Weer Zin, de uitvinding van tevredenheid’ net een nieuw boek uit. Eerder schreef de man die tewerkgesteld is bij Welzijnsschakels al ‘Ik ben iemand/niemand’ en ‘Brood én rozen voor iedereen’ over de armoedeproblematiek. Ook dit keer bevat het werk milde humor vervat in een persoonlijk verhaal.
Lees meer...
 
Nieuwe schepenen en bevoegdheden bekend
zaterdag 20 oktober 2018
Nieuwe schepenen en bevoegdheden bekendLede - Vanaf januari volgend jaar worden in Lede de politieke bevoegdheden van OCMW-voorzitter Annelies De Meersman en eerste schepen Stijn Wille (beiden Open Vld) overgedragen. Schepen Robert De Mulder behoudt grotendeels zijn huidig pakket, maar wordt eerste schepen. Schepen Geertrui Van de Velde, nochtans koploper wat naamstemmen betreft, blijft vijfde schepen en neemt er het voorzitterschap van het Bijzonder Comité van de Sociale dienst, de opvolger van het OCMW als onderdeel van het gemeentebestuur, bij.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 32 van 5608