• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Lede
Michelin en Gault&Millau nog steeds onder de indruk van Het Verschil
donderdag 08 november 2018
Lede - De kookkunsten van chef Peter Maertens van Het Verschil in Lede werden deze week dubbel bekrachtigd. In de nieuwe editie van de Gault&Millau-gids behoudt het restaurant in de oude burgemeesterwoning naast de Colruyt aan de Hoogstraat een score van 12 op 20.
Lees meer...
 
Paniek door hevig rokende houtkachel
donderdag 08 november 2018
Lede - De brandweerposten van Lede, Aalst en Wichelen werden donderdagvoormiddag opgeroepen naar de Guchtstraat in Lede. Een bewoonster belde er in paniek het noodnummer omdat haar houtkachel na het aanvullen hevig rookte. De brandweer inspecteerde de schoorsteen, maar uiteindelijk bleek er niks aan de hand.
 
Beperkt gaslek in Vijverstraat
donderdag 08 november 2018
Lede - Bij werken werd donderdagnamiddag omstreeks 15 uur een huisaansluiting voor aardgas geraakt in de Vijverstraat in Lede. Brandweerpost Lede stuurde preventief een tankwagen ter plaatse. Een evacuatie was niet noodzakelijk en niemand raakte gewond. Technici van Eandis herstelden het lek.
 
Park van Mesen week afgesloten wegens snoeiwerken
woensdag 07 november 2018
Lede - Wegens controle en snoeiwerken aan de bomen is het park van Mesen een week afgesloten voor het publiek. Indien het weer goed blijft, zullen de werken tegen donderdag 15 november voltooid zijn. Dan wordt het park opnieuw opengesteld.
 
Zwaar bronzen beeld gestolen aan kunstgalerij 't Hof Te Puttens
woensdag 07 november 2018
Zwaar bronzen beeld gestolen aan kunstgalerij 't Hof Te PuttensLede - Het voorbije weekend werd uit de beeldentuin van kunstgalerij 't Hof Te Puttens langs de Wichelsestraat in Lede een zwaar bronzen beeld gestolen. De dieven tilden het beeld 'In gedachten' van kunstenaar Jozef Van Acker over een gracht en een weiland langs de Kloosterstraat.
Lees meer...
 
Brandje door vergeten broodrooster op kookfornuis
dinsdag 06 november 2018
Brandje door vergeten broodrooster op kookfornuisOordegem - Een vergissing in de keuken veroorzaakte dinsdagavond omstreeks 18.30 uur een brandje in de keuken van een woning langs de Ouden Heirweg in Oordegem. De bewoner activeerde een kookplaat waarop nog een broodrooster stond. Die smolt door de hitte weg en dat zorgde voor een prikkelende rook. Gelukkig was er een branddeken in de buurt waardoor het vuur nog voor aankomst van brandweerwagens uit Lede en Aalst onder controle was.
 
Sterk Taisho Lede scoort medailles tijdens BK karate in Braine L’alleud
zondag 04 november 2018
Sterk Taisho Lede scoort medailles tijdens BK karate in Braine L’alleudLede - Verschillende leden van karateclub Taisho Lede behaalden tijdens het Belgisch kampioenschap in Braine L’alleud het podium. Bij kata behaalden Ruben Redant, Rani Decraim en Gianni Schotte zilver. Lies De Ridder werd vierde. Voor kumite (vrij gevecht) mocht Lisa De Troy zich kronen tot Belgisch kampioen,
Lees meer...
 
Mooiste dialectwoord werd ‘rezzekes’ met 40% van de stemmen
zondag 04 november 2018

Mooiste dialectwoord werd ‘rezzekes’ met 40% van de stemmenLede - De wedstrijd voor het mooiste dialectwoord van Lede kon op een vrij uitgebreide interesse rekenen. Uiteindelijk won ‘rezzekes’, vrij vertaald als ‘eventjes’ of ‘nauwelijks’, het van alle andere inzendingen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 16 van 5608