• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
N-VA miste op haar na extra zetel terwijl de derde Groen zetel heel nipt werd binnen gehaald
woensdag 17 oktober 2018
Lede - Dat een paar stemmen meer of minder een groot verschil kunnen maken, blijkt duidelijk in Lede. N-VA had er slechts vijftien stemmen te kort om een vijfde zetel binnen te halen en het verlies te beperken tot twee in plaats van drie zetels. Groen had dan weer amper tien stemmen op overschot voor de derde zetel. Daardoor verdrievoudigde het gewicht van de partij en mag mee bestuurd worden met CD&V en De Coöperatie.
 
Schepen Geertrui Van de Velde (49) is rijzende ster bij CD&V
dinsdag 16 oktober 2018
Schepen Geertrui Van de Velde (49) is rijzende ster bij CD&VLede - Het persoonlijk resultaat van schepen Geertrui Van de Velde was in Lede ronduit indrukwekkend. Als stille maar noeste werken stijgt haar aantal voorkeurstemmen met 55% van 948 voorkeurstemmen naar 1.475. Dat is de grootste sprong van alle politici in Lede en zorgt er voor dat van de Velde haasje over doet van collega schepenen Robert De Mulder (1.136) en Elke Meganck (990).
Lees meer...
 
Buurderij stimuleert lokaal aankopen bij via online systeem
dinsdag 16 oktober 2018
Buurderij stimuleert lokaal aankopen bij via online systeemLede - Vanaf deze week kan je in Lede via het internet lokaal winkelen bij landbouwers en producten uit de streek. Dat is te danken aan het concept ‘Boeren & Buren’ dat dankzij Marleen De Smet zijn intrede doet.
Lees meer...
 
Inbreker betrapt en opgepakt
dinsdag 16 oktober 2018
Lede/Erpe-Mere - De politie betrapte op heterdaad een inbreker toen hij zaterdagmorgen rond half acht een verlaten loods langs de Wichelsesteenweg verliet. De man werd prompt in de boeien geslagen. Hij verschijnt binnenkort voor de rechter.
Lees meer...
 
CD&V dumpt liberalen voor coalitie met De Co÷peratie en Groen
maandag 15 oktober 2018
CD&V dumpt liberalen voor coalitie met De Co÷peratie en GroenLede - De liberalen in Lede werden door de kiezer en hun huidig coalitiepartner buitenspel gezet. CD&V groeide door tot tien zetels en had het voor het kiezen. Geprefereerde partners van burgemeester Roland Uyttendaele werden De Coöperatie met schepen Dirk Rasschaert en Groen. “Dit is het resultaat van het hele team”, stelde de burgervader toen hij kort voor middernacht bij zijn aanhang aan café De Bierstubbe voor het station van Lede arriveerde.
Lees meer...
 
Verrassende verkiezingsuitslag op Stella-Matutinacollege: jeugd lust CD&V niet, N-VA en Open Lede gr
zaterdag 13 oktober 2018
Lede - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trokken de leerlingen van de derde graag van het Stella Matutinacollege naar het stemhokje om ervaring op te doen. De uitslag is verrassend.
Lees meer...
 
BIN vermijd extra inbraken
vrijdag 12 oktober 2018
Oordegem - Dieven sloegen woensdagmiddag toe langs Hoging in Oordegem. Aandachtige bewoners alarmeerden nochtans '101' nadat een verdachte Volkswagen Golf met drie mannen werd opgemerkt. Daarop werd een SMS naar het BIN-netwerk verzonden. "Onze ploegen konden de verdachte wagen niet vinden. We vermoeden dat het trio verantwoordelijk is voor de later ontdekte inbraak en dat door het activeren van BIN-netwerk bijkomende inbraken vermeden werden", aldus de politie.
 
Dronken chauffeur rijdt fietser aan en vlucht weg
donderdag 11 oktober 2018
Lede - In de Overimpestraat in Lede werd dinsdagmiddag rond 16.30 uur een fietser aangereden. De chauffeur bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed gewoon verder. De politie kon de bestuurder snel opsporen waarna bleek dat hij dronken was. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken. De fietser raakte slechts licht gewond.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 16 van 5585