• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Voetbalpleintjes op speelplaats Vrije Lagere School
zondag 21 oktober 2018
Voetbalpleintjes op speelplaats Vrije Lagere SchoolLede - De VLS ouderraad zorgde voor hippe goaltjes en twee met een afsluiting afgebakende voetbalruimtes waardoor voetballertjes niet in conflict komen met andere spelende kinderen. Een realisatie die enkel mogelijk was dankzij de inspanningen van enkele ouders en de opbrengsten van activiteiten door de ouderraad.
 
Koning Ezel reikt prijzen uit voor jeugd cartoonist-striptekenaar
zondag 21 oktober 2018
Koning Ezel reikt prijzen uit voor jeugd cartoonist-striptekenaarLede - De wedstrijd van de vzw Meaningfool en Koning Ezel bewezen dat Lede heel wat jeugdige cartoonisten en striptekenaars met talent heeft. Laureaat werd de 9-jarige Luna Van Gindertaelen. “Zij maakte een mooi duidelijk en toch eenvoudig stripverhaal met een snuifje humor, goed kleurgebruik en mooie bladvulling”, vertelt organisator Philip Saelens.
Lees meer...
 
Drukfout goed nieuws voor mensen in armoede: boek te koop voor 2 euro
zondag 21 oktober 2018
Lede - Armoedespecialist Lieven De Pril uit Lede bracht met ‘Weer Zin, de uitvinding van tevredenheid’ net een nieuw boek uit. Eerder schreef de man die tewerkgesteld is bij Welzijnsschakels al ‘Ik ben iemand/niemand’ en ‘Brood én rozen voor iedereen’ over de armoedeproblematiek. Ook dit keer bevat het werk milde humor vervat in een persoonlijk verhaal.
Lees meer...
 
Nieuwe schepenen en bevoegdheden bekend
zaterdag 20 oktober 2018
Nieuwe schepenen en bevoegdheden bekendLede - Vanaf januari volgend jaar worden in Lede de politieke bevoegdheden van OCMW-voorzitter Annelies De Meersman en eerste schepen Stijn Wille (beiden Open Vld) overgedragen. Schepen Robert De Mulder behoudt grotendeels zijn huidig pakket, maar wordt eerste schepen. Schepen Geertrui Van de Velde, nochtans koploper wat naamstemmen betreft, blijft vijfde schepen en neemt er het voorzitterschap van het Bijzonder Comité van de Sociale dienst, de opvolger van het OCMW als onderdeel van het gemeentebestuur, bij.
Lees meer...
 
Derde Indietronic Fest brengt Rumours, loungebar en L’art du fromage
zaterdag 20 oktober 2018
Lede - Liefhebbers van eigenzinnige en vernieuwende elektronische muziek moeten vanavond 20 oktober in GC De Volkskring in Lede zijn. Voor de derde keer vindt daar Indietronic Fest plaats.
Lees meer...
 
“Noch mondeling, laat staan schriftelijk werd een samenwerking met Vlaams Belang geformuleerd”
vrijdag 19 oktober 2018
Burgemeester Roland UyttendaeleLede - Pas na uitvoerig overleg binnen de CD&V-fractie ontkende burgemeester Roland Uyttendaele vrijdagmiddag de intentie om op een verscholen manier het cordon sanitaire te doorbreken. Gemeenteraadslid, en niet verkozen kandidaat voor de alternatieve VB-lijst ‘Lede Vlaams en Zinvol’, Filip Bauters stelde dat donderdagavond tijdens de gemeenteraad nochtans onomwonden en toen bleef elke reactie van CD&V uit.
Lees meer...
 
CD&V Lede wou cordon doorbreken door coalitie met ‘Lede Vlaams (Belang) en Zinvol’
vrijdag 19 oktober 2018
Burgemeester Roland UyttendaeleLede - Terwijl het ganse land kijkt naar de politieke situatie en het al dan niet doorbreken van het cordon sanitair in Ninove blijkt dat CD&V in Lede de bedoeling had Vlaams Belang aan boord  te hijsen van het gemeentebestuur. “Onze beide partijen overlegden tot in Brussel toe waarop de naam Vlaams Belang - als enig obstakel – veranderd werd in Lede Vlaams en Zinvol”, vertelde gemeenteraadslid en niet verkozen kandidaat Filip Bauters donderdagavond tijdens de gemeenteraad. CD&V ontkende noch bevestigde.
Lees meer...
 
Eerste gezelschapspellenavond in Herberg Koning Ezel voor jong en oud
vrijdag 19 oktober 2018
Lede - De nieuwe Herberg Koning Ezel in de Vijverstaat in Lede start dit weekend met alweer een nieuw initiatief. "Liefhebbers van gezelschapsspellen kunnen zaterdagavond 20 oktober vanaf 19.30 uur bij ons komen meespelen", vertelt Philip Saelens.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 5585