• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Lede
100 jarige herdenking Groote Oorlog zonder monument (en bijna zonder trompetgeschal)
zondag 11 november 2018
100 jarige herdenking Groote Oorlog zonder monument (en bijna zonder trompetgeschal)Lede - De jaarlijkse ceremonie voor de herdenking van wapenstilstand op het dorp van Lede gebeurde dit jaar – net op de 100ste verjaardag van het einde van de Groote Oorlog - aan een foto van het monument der gesneuvelden.
Lees meer...
 
Vredesboom aan kerkhof zodat men uit het verleden kan leren
zondag 11 november 2018
Vredesboom aan kerkhof zodat men uit het verleden kan leren Lede - Vlak voor de ingang van het kerkhof van Lede werd zondagochtend 11 november een vredeboom geplant. Een mooi teken op de dag dat het exact een eeuw geleden was dat de Eerste Wereldoorlog aan zijn einde kwam, maar ook een signaal naar vandaag en een oproep om te leren uit het verleden aangezien ook vandaag – zoals in Syrië - nog steeds oorlogen worden uitgevochten. Na een speech door schepen Geertrui Van de Velde (CD&V) werden aan de voet van de boom klaprozen gezaaid.
 
Indrukwekkend ochtendlijk eerbetoon door Aaricia (15) aan monument voor gesneuvelden
zondag 11 november 2018
Indrukwekkend ochtendlijk eerbetoon door Aaricia (15) aan monument voor gesneuveldenLede - Opvallend veel mensen kwamen zondagochtend omstreeks 6 uur ’s ochtends naar het dorp van Lede om het huldemoment van de 15-jarige Aaricia Kindt bij te wonen. Het meisje speelde er ‘Amazing Grace’ als herdenking aan het einde van WOI.
Lees meer...
 
Nieuwe spandoeken voor GO! De Kleine Prins na vandalisme
zaterdag 10 november 2018
Nieuwe spandoeken voor GO! De Kleine Prins na vandalismeLede - School De Kleine Prins uit Lede pakt uit met een nieuwe spandoekencampagne. Op die manier worden de door vandalen in september vernielde spandoeken vervangen. Gelijktijdig zet de school de kleuteropendeurdag van zaterdag 17 november van 10 tot 12 uur in de kijker. Leuk voor de leerlingen: voor de posters werden foto’s gebruikt waar de kinderen zelf op staan. Voor de deur van Anke D’Herde hangt daardoor opnieuw een poster waar ze zelf op te zien is.
 
Dagboek van Engels frontsoldaat ‘The cracked record’ krijgt Vlaamse vertaling
zaterdag 10 november 2018
Dagboek van Engels frontsoldaat ‘The cracked record’ krijgt Vlaamse vertalingOordegem - Oordegemnaar Erik Van Achter vertaalde de gedachten en observaties die de Engelse frontsoldaat Hubert Jennings tijdens de Eerste Wereldoorlog neerschreef in zijn oorlogsdagboek.
Lees meer...
 
Opnieuw zware klap aan kruispunt Prison
vrijdag 09 november 2018
Opnieuw zware klap aan kruispunt PrisonWanzele - Op het kruispunt Prison in Wanzele gebeurde vrijdagnamiddag rond 15 uur opnieuw een zware botsing. Dit keer raakte niemand zwaar gewond, maar het ongeval illustreert andermaal dat de reeds jaren beloofde wijziging van de voorrangsregeling er dringend moet komen.
Lees meer...
 
Doortocht Lede-Oordegem blijft afgesloten tot eind november
vrijdag 09 november 2018
Lede - Het traject Lede-Oordegem blijft voorlopig afgesloten. De werken aan de Reymeersstraat zijn niet tijdig klaar waardoor de weg niet opengesteld werd. Van maandag 19 tot en met vrijdag 30 november is er wegens werken bovendien geen verkeer mogelijk over Smetlededorp.
Lees meer...
 
Radioluisterpel 'Ik was 19 in 14' over de Groote Oorlog op Radio Lede
vrijdag 09 november 2018
Lede - Op zondag 11 november zendt Radio Lede om 11 uur een radioluisterspel uit over de Groote Oorlog. "Tijdens dit beklijvend radioluisterspel, gemaakt door de collega's van Radio Katanga is samenwerking met regisseur en cast van het succesvolle interactieve schooltoneel “Ik was 19 in 14” van het Aalsterse Sint-Maarteninstituut, nemen we de luisteraar mee naar een Aalsterse familie tijdens de Groote Oorlog", vertelt Ralph Iliano.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 5608