• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Afvalwaterbeleid
maandag 10 september 2007
Erpe-Mere - Het zoneringsplan dat op voorstel van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) opgemaakt werd, bepaalt hoe het huishoudelijk afvalwater in de toekomst moet behandeld worden. Op de meeste plaatsen wordt geopteerd voor een gescheiden waterstelsel waarbij regen- en rioleringswater apart worden gehouden. Dit plan zal voor een 50-tal gezinnen een zware invloed hebben. Zij lozen hun afvalwater momenteel nog rechtstreeks in een gracht of waterloop en dat wordt binnenkort verboden.
Lees meer...
 
Werken op de Leedsesteenweg
dinsdag 04 september 2007

Werken op de Leedsesteenweg ( foto Cruiser )Erpe - De firma INTERGEM voert momenteel werken uit op de Leedsesteenweg tussen het kruispunt Hoogstraat te Lede en de Vijfhuizen te Erpe, evenals in de zijstraten van de Leedsesteenweg. De bewoners van de Leedsesteenweg te Erpe en zijstraten zullen zich hierdoor binnenkort kunnen aansluiten op het aardgasnetwerk. Daardoor kan er vanaf 29 augustus een 20-tal werkdagen verkeershinder ondervonden worden.

 

 foto en tekst Cruiser

 
Jongeren moeten meer respect hebben
donderdag 30 augustus 2007
Bambrugge - Burgemeester Etienne Lepage (CD&V) wijt de problemen in Bambrugge aan een gebrek aan respect van de rondhangende jongeren tegenover de buren. Eerder besliste de burgemeester het bankje ter hoogte van de pastorietuin te verwijderen na klachten van de buurt over lawaaihinder door brommers en radio's. Anja Vanrobaeys (Sp.a) verweet het gemeentebestuur een te repressieve aanpak en argumenteerde dat respect enkel tot stand komt na dialoog. De burgemeester wuifde de argumenten van tafel en blijft bij zijn standpunt: de enige rustbank in Bambrugge komt niet meer terug.
Lees meer...
 
Hommage voor Jan De Wilde op Festival Aalst 69
zondag 26 augustus 2007
Jan De WildeAaigem/Aalst - Na 45 jaar op de planken liet Aaigemnaar Jan De Wilde zich eindelijk overtuigen voor een hommage tijdens Festival Aalst 69. Daags na zijn toezegging had hij er meteen spijt van. "Ik zei toe omdat de vraag kwam van de broer van een goeie jeugdvriend en omdat ik niet pretentieus wou overkomen." vertelt De Wilde.  Organisator Ivo Van Cleemput maakt er alvast zijn werk van. Zo zakken Urbanus en Zjef Vanuytsel vandaag af naar het stadspark te Aalst. De optredens zijn gratis en starten om 11u.
 
Recht op spelen en rondhangen
zaterdag 25 augustus 2007
Bambrugge - Het incident rond het rustbankje naast de pastorij in Bambrugge staat komende gemeenteraad terug op de agenda. De rustbank, die tot grote tevredenheid van jongeren en ouderen naast de pastorietuin geplaatst werd, werd begin deze zomer op last van burgemeester Etienne Lepage (CD&V) verwijderd. Hij deed dit omdat er te veel klachten waren van de buren en de politie geen strafbare feiten kon vaststellen. Anja Vanrobaeys (Sp.a) plaatst het punt nu op de agendavan de gemeenteraad en vraagt dat er gekozen wordt voor overleg in plaat van voor repressie.
Lees meer...
 
Base wil mast plaatsen in Biezeputstraat
dinsdag 21 augustus 2007
Mere - Na een mislukte poging in de Edixvelde, heeft GSM-operator opnieuw een aanvraag ingediend om een zendmast in te planten. Dit keer in de Biezeputstraat. Oppositiepartij Sp.a/spirit/groen vraagt aan dat het gemeentebestuur om net zoals bij de vorige aanvraag de betrokken buurt voldoende te informeren. "Wij denken daarbij aan een overlegmoment met het objectieve en neutrale Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) zodat de buurtbewoners met kennis van zaken hun bewaren kunnen overmaken." vertelt Anja Vanrobaeys. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 28 augustus.
 
Persoonsongeval te Burst
zondag 19 augustus 2007
Burst - Zaterdagavond is in Burst een vrouw onder een trein terecht gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van de spooroverweg aan de Stokt. Hulp kon voor het slachtoffer niet meer baten. De vrouw overleed vrijwel meteen. Door het incident waren de twee spoorlijnen een tijdje buiten dienst en moest alle treinverkeer over het parallele derde spoor afgeleid worden. (VMD)
 
Pastoor De Moor viert vandaag priester- en pastoorsjubileum
zaterdag 18 augustus 2007
Erpe - E.H. Gaston De Moor (76) werd priester gewijd in 1957. Na een tocht als onderpastoor via Heusden, Overmere, Hofstade en Gent, godsdienstleraar in Sint Vincentius te Gijzegem en kloosterdirecteur te Eeklo, belandde de dorpsherder in 1982 in Erpe. Een parochie die hem nauw aan het hart ligt, zo blijkt.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6617 - 6624 van 6632