• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Wie zal dat betalen?
dinsdag 25 september 2007
Aaigem - De bewoners van de Dikkelindestraat, Langemunt, Kwakkel en Stationsstraat te Aaigem vragen zich af wie zal opdraaien voor de aansluiting van hun woningen op de nieuwe riolering. In 2009 worden de straten vernieuwd en wordt een gescheiden rioleringstelsel geinstalleerd. Momenteel lozen heel wat huizen hun afvalwater nog in beken. Vanaf 2015 dient afvalwater van regenwater gescheiden te worden en is dit niet langer een optie.
Lees meer...
 
Hulpverleningsovereenkomst
dinsdag 25 september 2007
Erpe-Mere -  De "hulpovereenkomst voor de hulpverleningszone", wordt door de gemeente Erpe-Mere hernieuwd. Daarin staat oa. te lezen hoe er samengewerkt wordt met de omliggende brandweerkorpsen voor interventies op het gemeentelijk grondgebied van Erpe-Mere. De huidige hulpverleningsovereenkomst , die drie jaar geldig was,  is verstreken.
 
Vlekkem speels en kunstig
zaterdag 22 september 2007
Vlekkem speels en kunstigVlekkem - Gisterenavond werden de feestelijkheden rond Vlekkem kermis opgestart. Nieuw dit jaar is kunsttentoonstelling met werk van eigen bodem. "De geselecteerde werken zijn van mensen die om één of andere reden met Vlekkem verbonden zijn", vertelt Leo Scheerlinck. Tal van kunstenaars exposeren dit weekend in de parochiezaal in de Voistraat. De bekendste exposant is Herman De Somer, ere-burgemeester van Vlekkem.
Lees meer...
 
Mariabeeld terug thuis
donderdag 20 september 2007
Mariabeeld terug thuisMere - Het Mariabeeld uit de kerk van Mere is gerestaureerd. Het heeft zelfs al tentoongesteld gestaan tijdens de open monumentendag van vorige week in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel. Het was dit instituut dat instond voor de restauratie. Eerstdaags wordt het beeld terug in Mere verwacht. In het weekend van 5 tot 7 oktober wordt het opnieuw ingehuldigd en gewijd. Het Mariabeeld is een 13de eeuwse eiken beeld. Het pronkt in normale omstandigheden op één van de zijaltaren van de pariochiekerk van Mere. Over de oorsprong van het beeld zijn specialisten het nog oneens. Het is in elk geval wel bekend dat het beeld pas op het einde van de 19de eeuw in de kerk van Mere aangekomen is. Documentatie over het hoe en waarom dat gebeurde is verloren gegaan.
Lees meer...
 
Kinderoppasdienst in Erondegem
donderdag 20 september 2007
Erondegem - De Gezinsbond Erondegem beschikt sinds kort ook over een eigen kinderoppasdienst. "Wij zijn hiermee gestart op vraag van vele jonge gezinnen die hieraan behoefte hebben." vertelt Marjan De Moor. Bij de opstart kan de oppasdienst al rekenen op een gemotiveerde ploeg van een twintigtal 'babysitters'. De oppasdienst is er voor alle leden van de Gezinsbond afdeling Erondegem of daarbuiten. Verdere informatie en aanvragen van babysitten is te verkrijgen bij Ilse Debremaeker, Kapelhofstraat 20 te Erondegem (0474 39 57 46) of via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
 
Zangeres Lynn eerste finaliste in "De Kristallen Stem"
woensdag 19 september 2007
Zangeres Lynn uit BurstDenderhoutem/Burst - Zangeres Lynn uit Burst stootte door tot de finale van "De Kristallen Stem" van lokale Radio P.R.O.S. uit Denderhoutem. De winnaar of winnares kan de opname van een cd-single winnen bij een gerenomeerde firma. Op 20 oktober heeft de grote finale plaats.
 
Hero´neverkoper veroordeeld
dinsdag 18 september 2007
Erpe-Mere - Arie M. (22) uit Erpe-Mere is door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld voor het verkopen van verdovende middelen. Hij liep tegen de lamp nadat in januari één van de dealers werd aangehouden. De naam Arie M. werd meteen genoemd als de man die de heroïne leverde aan een aantal drugsdealers in Aalst . Volgens Arie M. zou hij slechts af en toe als chauffeur voor een vriend naar Gent zijn gereden, en wist hij niet dat het was om heroïne te kopen, de rechter hield hier geen rekening mee en gaf de man 12 maanden cel en een boete van 5.500 euro.
 
Officier in de Kroonorde
dinsdag 18 september 2007
Burst - Julien van Canegem, aannemer van bouwwerken te Burst, wordt in november gehuldigd tot Officier in de Kroonorde. Sinds 2001 was hij al officier in de Orde van Leopold II. De man heeft er al een ganse loopbaan in de bouw op zitten. Die wordt nu voor de tweede maal bekrachtigd met een ereteken.
 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6601 - 6608 van 6632