• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Steenbergjogging met een nazomers tintje
maandag 01 oktober 2007

Erpe-Mere - De eerste editie van de Steenbergjogging kon op heel wat belangstelling rekenen uit de hele regio. Met deelnemers uit Erpe-Mere/Lede, Haaltert, Zottegem, Geraardsbergen en Vlaams-Brabant vond het evenement voldoende weerklank voor een geslaagde eerste uitgave. Gesteund door de weergoden op zondagmiddag kwamen, naast de jongste deelnemers aan de kinderloop, jong en iets ouder, enkele 60 en 70+ (!), ruim tweehonderd atleten aan de start. Ook enkele personeelsleden van het gemeentebestuur participeerden en testten de conditie.

Lees meer...
 
Blijf uit de greep van griep
maandag 01 oktober 2007
Erpe-Mere/Lede – “Het griepvirus duikt elke winter op en kan tot een kwart van de bevolking ziek maken. Voor de meeste mensen volstaat het om een weekje uit te zieken. Mensen met diabetes, hart- of longziekten en 65-plussers lopen kans op onnodige verwikkelingen”, vertelt Leslie De Smedt, coördinator van LOGO Regio Aalst.  Omdat men dit jaar vooral de -65 jarigen diabetici wil bereiken werd in de regio Aalst een unieke diabetesproject opgericht.
Lees meer...
 
Zware nacht op E40: ongeval met 7 wagens
zondag 30 september 2007
Zware nacht op E40: ongeval met 7 wagensErpe-Mere - Vannacht rond 2u15 gebeurde een zwaar verkeersongeval op de E40 richting Brussel te Erpe-Mere. Een wagen reed in op een op de pechstrook stilstaand voertuig. Vervolgens reden vijf andere wagens op het ongeval in. De schade was enorm. Verschillende personen zaten gekneld in hun wagen en dienden door de brandweer van Wetteren ontzet te worden. Twee personen raakten zwaargewond. Door het ongeval diende het verkeer over de pechstrook te rijden.
 
Valse kettingbrief lijkt eeuwig te duren
zaterdag 29 september 2007

Burst  - In de naam van Johan Devadder uit Burst werd 2 jaar geleden een valse kettingbrief via e-mail verstuurd waarin hij zogezegd hulp vroeg voor zijn doodziek dochtertje. Hij deed intussen alles om die te stoppen maar niets hielp. Johan Devadder is volgens die brief een jonge papa wiens naam, telefoonnummer en adres in de mail is vermeld. Alleen is hij helemaal geen jonge papa maar een alleenstaande vijftiger en heeft hij geen ziek dochtertje. De oorsprong zou te zoeken zijn bij één of andere grapjas of bij een een onbekende organisatie die mailadressen verzamelt voor commerciële doeleinden.

Lees meer...
 
174.000 euro voor restauratie kerk
vrijdag 28 september 2007
Burst - Uit de begrotingen die de kerkfabrieken voorlegden blijkt dat de Sint-Martinus-parochie van Burst grootse renovatieplannen koestert. De komende jaren zal de kerk grondig gerestaureerd worden en een nieuw likje verf krijgen. Uiteindelijk werd een investeringssubsidie van 174.073 euro voorzien. De andere parochies plannen eveneens onderhouds- en instandhoudingswerken. In Aaigem en Erpe zullen verschillende kunstwerken gerestaureerd worden, in Bambrugge en Vlekkem komen er decoratiewerken, Erondegem herstelt het lood in de glasramen, Mere krijgt nieuw meubilair. In Ottergem zijn er de komende vijf jaar geen grote investeringen gepland.
 
Week van de Fair Trade
donderdag 27 september 2007
Erpe-Mere - Tal van verenigingen, organisaties en bedrijven tekenden de engagementsverklaring om via Fair Trade de eerlijke handel te ondersteunen. Zij worden extra in de kijker gezet in de week van de eerlijke handel die loopt van 27 september tot 7 oktober. Ook lokaal slaat het thema aan. Zo zet de wereldwinkel in de Patronaatstraat te Mere op zaterdag 6 oktober de deuren open tussen 10 en 17 uur. Alle bezoekers ontvangen die dag een klein maar fijn geschenkje uit Palestina.
Lees meer...
 
Autoluwe schooldag afgelast
woensdag 26 september 2007
Mere - De autoluwe schooldag die vandaag gepland werd, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Spelbreker was het slechte weer. Maandag werden de leerlingen van de Sint-Jozefschool reeds verwittigd dat de autoluwe schooldag niet doorging omwille van de slechte weersvoorspellingen. Het gordeldier was vandaag wel van de partij. In de turnzaal konden de kinderen voor de start van de normale lessen een kijkje nemen naar het levende gordeldier.
 
Aaigemdorp krijgt grondige opknapbeurt
dinsdag 25 september 2007

Erpe-Mere (Aaigem) - Reeds geruime tijd werden plannen gesmeed en eindelijk is het zover: het centrum van Aaigem wordt heraangelegd. Aan de werken hangt een prijskaartje van € 1.530.969,42 waarvan € 1.138.899,69 ten laste van de gemeente en € 392.069,46 van T.M.V.W. (AquaRio). In totaal worden 130 werkdagen voorzien. De materialen werden met uiterste zorg gekozen, beplantingen en decoratieve verlichting moeten voor een fraaie en harmonische uitstraling zorgen aan het ovale, geklasseerde dorpsplein. Bovendien blijft er voldoende ruimte voor parkeerplaatsen en de kermisattracties.

 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6593 - 6600 van 6632