• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Wandelaar Chris Van Limbergen op bezoek in Erpe-Mere
dinsdag 09 oktober 2007
Wandelaar Chris Van Limbergen (Foto www.erpemere.be)Erpe-Mere - Vorige week kwam wandelaar Chris Van Limbergen langs op het gemeentehuis van Erpe-Mere.
De man, afkomstig uit Limburg, doorkruist sinds 1989 te voet gans Europa. Hij bezoekt daarbij alle gemeenten. Hij is nu begonnen aan zijn tocht langs alle gemeentehuizen van België. Als bewijs verzamelt hij in zijn dagboek een attest van het bestuur dat hij heeft bezocht. Burgemeester Etienne Lepage en de gemeentesecretaris hebben de gedreven wandelaar in Erpe-Mere ontvangen.
 
'Sedes Sapientiae' eindelijk terug thuis
maandag 08 oktober 2007
'Sedes Sapientiae' eindelijk terug thuisMere - Het 13de eeuwe Mariabeeld is sinds dit weekend terug in de Sint-Bavokerk. Na een restauratie die meer dan jaar duurde is het beeld terug. Onder grote belangstelling werd het Maria-beeld vrijdag gepresenteerd en de tentoonstelling geopend. Heel wat Merenaars vroegen zich af waarom de restauratie zolang diende te duren. Op die vraag gaf Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium een duidelijk antwoord op. Gisteren werd het beeld tijdens een plechtigde eucharistievering opnieuw ingezegend door de bisschop van Gent, Monseigneur Luc Van Looy.
Lees meer...
 
Ouders in problemen door nieuwe regeling buitenschoolse kinderopvang
zondag 07 oktober 2007
Erpe-Mere - Sinds kort heeft Pimboli beslist de buitenschoolse opvang op schoolvrije dagen maar open te stellen als er op die dag 10 kinderen zijn ingeschreven. Hierdoor weten ouders pas heel laat of Pimboli al dan niet de opvang van hun kinderen kan verzekeren. Anja Vanrobaeys (Sp.a) betreurt deze manier van werken. "Dergelijke werkwijze maakt de combinatie gezin – arbeid voor werkende ouders onmogelijk. Niet iedereen kan zomaar terugvallen op grootouders of andere oppassers en niet iedereen kan zomaar te pas en te onpas een dagje vrijaf nemen." stelt ze. Bovendien is het risico dat mensen op termijn de piste van Pimboli automatisch ter zijde schuiven en op die manier andere ouders in problemen brengen.
Lees meer...
 
Oxfam opendeur succes
zondag 07 oktober 2007
Oxfam opendeur succesMere - De opendeurdag van de Wereldwinkels was een succes. "Vandaag ontvingen we 4 tot 5 keer zo veel bezoekers dan op een gewone zaterdag." vertelt Kris Bruyland van de Wereldwinkel in Mere. Om de winkel in te kleden in het thema dienden bezoekers letterlijk een kijkje te nemen achter "de muur" om de winkel te betreden. "Op deze manier brengen we de muur van Palestina ook naar hier. Bovendien mag elke bezoeker een stukje van de muur afbreken."
Lees meer...
 
Drugbende opgerold
zaterdag 06 oktober 2007
Erpe-Mere / Aalst  - De recherche van de politiezone Erpe-Mere/Lede heeft gisteren een drugbende opgerold. De drugsdealers waren aktief vanuit een hotel in Brussel. Bendeleider Kris V.L. dacht hierdoor dat de pakkans minder klein was , maar dankzij intensief speurwerk van de lokale recherche van Lede kon de betrokkene toch opgespeurd worden. Hij werkte samen met loopjongens Bart D.M., Thimothy D.S. en Steven L. uit het Aalsterse . Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde die hun aanhouding beviel. De bende zou in een paar maand ongeveer een kilogram heroïne verkocht hebben.
 
Boemeltreintje
zaterdag 06 oktober 2007
Erpe-Mere/Aalst - De treinverbinding Burst-Aalst die vooral door scholieren wordt gebruikt, laat pendelaars meer dan eens in de kou staan. Dat is de mening van VLD-gemeenteraadslid Dirk Janssens. "Door de slechte afstemming van de uurregeling missen pendelaars zeer frequent hun aansluiting." weet Janssens. Doordat deze lijn volledig geïsoleerd ligt, is hij er vast van overtuigd dat een kleine verschuiving binnen de uurregeling het euvel van de baan kan helpen.
 
Gemeenteraad kort
donderdag 04 oktober 2007

Erpe-Mere - De gemeenteraad besliste in zitting van 25 september 2007 o.a. over volgende aankopen:

Aankoop, i.s.m. De Lijn, van drie schuilhokjes voor autobusreizigers. Tevens werd voorzien in de aankoop van verkeerssignalisatie, werd besloten de aankoop van een schrobzuigmachine voor het onderhoud van Sporthal Steenberg en wordt een mobiel podium voor de gemeentelijke uitleendienst aangekocht.

Bij raadsbeslissing van 26 juni 2007 werd een betrekking van duurzaamheidsambtenaar in het gemeentelijk personeelskader ingeschreven. Er werd besloten deze betrekking vacant te verklaren bij wijze van aanwerving met aanleg van een werfreserve.

Lees meer...
 
Eerste vlindertegel in Erpe-Mere
donderdag 04 oktober 2007
Tegen zinloos geweldErpe-Mere - Op zaterdag 13 oktober wordt een vlindertegel onthuldigd op het gemeentelijk domein Steenberg. Het was Perspectief Erpe-Mere die een jaar geleden tijdens het verkiezingsdebat burgemeester Lepage verzocht deel te nemen aan de Vlindertegelactie. De vlindertegel staat symbool tegen zinloos geweld. Door het plaatsen van de tegel wil de gemeente Erpe-Mere, precies tijdens het jeugdweekend, duidelijk maken dat agressie en zinloos geweld niet kunnen.
In Lede werd begin dit jaar al een vlindertegel in het trottoir ingewerkt ter hoogte van de vermoorde juwelier Eddy Sabbe in de Kasteelstraat.
 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6585 - 6592 van 6632