• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Meerderheid legt klimaatvoorstel oppositie naast zich neer
woensdag 17 oktober 2007
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur maakte tijdens de gemeenteraad van juni duidelijk dat ze het voorstel van oppositiespeler Sp.a-Spirit-Groen niet zal gebruiken. "Om de planlast te verminderen en ook om een evaluatie te kunnen krijgen van het milieubeleidsplan van de gemeente stelden wij voor dat zou overgegaan worden tot een actualisering van dat milieubeleidsplan en dat er tegelijkertijd klimaatvoorstellen zouden aan toegevoegd worden." vertelt Anja Vanrobaeys (Sp.a), die meteen enkele concrete voorstellen formuleerde. De meerderheid verwierp het voorstel, maar beloofde wel om in haar algemene beleidsverklaring klimaatmaatregelen op te nemen.
Lees meer...
 
Groeneweg vanonder het stof gehaald
dinsdag 16 oktober 2007
Erpe-Mere (Mere) - Sinds 1978 werd door het toenmalig gemeentebestuur het plan opgevat werkzaamheden uit te voeren aan de Groeneweg. De werken werden echter nooit uitgevoerd met als gevolg dat de betrokken weg tot vandaag een nijpend probleem vormt. Er zijn geen faciliteiten voor fietsers en men vindt er nogal wat oneffenheden. De buurtweg wordt vooral gebruikt door de bewoners van de woonwijk Groendal naar het station van Ede of richting Haaltert, Nieuwerkerken en scholieren die naar de St.-Jozefschool fietsen.
Lees meer...
 
Vlindertegel
zondag 14 oktober 2007
Inhuldiging vlindertegelErpe-Mere - Gisterenavond huldigde schepen van jeugd Antoine Slagmulder, ter gelegenheid van de dag van de jeugd, een vlindertegel in. De tegel, die symbool staat tegen zinloos geweld, ligt voor de ingang van het administratief centrum op Steenberg. "De beslissing om een vlindertegel te plaatsen dateert van begin dit jaar." licht Slagmulder toe, "Vooraleer we tot plaatsing overgingen wilden we een speciale plaats en datum vinden. De dag van de jeugd was ideaal."
Lees meer...
 
Schouwbrand
zaterdag 13 oktober 2007

Schouwbrand Leedsesteenweg Erpe- De Leedse brandweer mocht vandaag omstreeks 19u voor een 2de maal naar een brand uitrukken. Ditmaal zou het gaan om een woningbrand op de Leedsesteenweg te Erpe. Eens ter plaatse gekomen bleek het te gaan om een mogelijke schouwbrand : een bezorgde buur die dacht dat zijn buren niet thuis waren had rook uit de schouw zien komen en verwittigde de brandweer. Na een inspectie van de schouw bleek er niks aan de hand te zijn.

 

 

 
Stortbui als ramp erkent
vrijdag 12 oktober 2007
In Oordegem trad de Beekstraat buiten haar oeversErpe-Mere/Lede - De hevige stortregens die op 20 juli Erpe-Mere en Lede teisterden zijn erkent als uitzonderlijke weersomtandigheden. Dit betekent dat het rampenfonds tussenkomt om de schade te vergoeden. In Oordegem trad de Beekstraat buiten haar oevers en ook de E40 kwam onder water te staan. Verder diende de brandweer op tal van plaatsen te helpen het regenwater buiten te krijgen. Brandweer Lede had in totaal een 70-tal oproepen. De zwaardere storm van maandag 16 juli werd niet erkent.
Lees meer...
 
Vlekkemkermis 2008
donderdag 11 oktober 2007
Vlekkem - Naar aanleiding van het grote succes van de 2007 editie werd er afgelopen dinsdag door het comité van Vlekkemkermis vergaderd en geëvalueerd voor de " editie 2008". Bedoeling van de bijeenkomst was om de vereniging nog meer structuur te geven en op zoek te gaan naar extra attracties naast de vaste waarden zoals de rommelmarkt en de kermis.
 
Kunstprijs uitgereikt
woensdag 10 oktober 2007

Vooraan vlnr : Dhr. Lepage , Dhr. De Waele,  Mevr. Verbraekel ( met kunstprijs) en Mevr. De Ras  . Achteraan : het comité van VlekkemkermisVlekkem - In de parochiezaal werd gisteren de kunstprijs door het comité van Vlekkemkermis , de Burgemeester Dhr. Lepage , Schepen De Waele en kunstenares Bert De Ras uit Erpe-Mere , overhandigd aan Mevrouw Marina Verbraekel. De kunstprijs werd verloot onder de aanwezigen die een lot hadden gekocht tijdens de tentoonstelling "Kunst in Vlekkem".  Het kunstwerk, een aquarel van een pittoresk plaatsje in Vlekkem, werd zelf gekozen door de winnares van de tombola en werd dus afgelopen dinsdag overhandigd.

Lees meer...
 
Verkeerslichten
dinsdag 09 oktober 2007
Bambrugge - Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen gaat driekleurige verkeerslichten plaatsen op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van café de Fijnen op het kruispunt van de Sint Annastraat met de Kwalestraat te Bambrugge. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op 46.222 euro.
 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6577 - 6584 van 6632