• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Nieuws uit Erpe-Mere
Gestolen auto gedumpt en in brand gestoken
maandag 05 november 2007
Gestolen auto gedumpt en in brand gestokenErondegem - In een veldweg langs de Overimpestraat is deze namiddag een wagen in brand gestoken. Het voertuig bleek eind september in Ukkel gestolen. Vermoedelijk hebben de dieven het voertuig gedumpt en in brand gestoken. De brandweer van Aalst kwam ter plaatse om de brand te blussen en moest vermijden dat het vuur oversloeg op enkele bomen. Een branddeskundige en het labo kwamen ter plaatsen. Het is voorlopig niet duidelijk of het voertuig gebruikt werd voor criminele feiten. Het wrak werd in beslag genomen. De politie van Ukkel neemt het onderzoek over.
 
Vrouw verongelukt in Stationsstraat
zondag 04 november 2007
Aaigem - In de nacht van zaterdag op zondag kwam een 74-jarige vrouw om het leven na een verkeersongeval in de Stationsstraat te Aaigem. De vrouw uit Zottegem reed in op een geparkeerde vrachtwagen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks dat de verwondingen niet levensbedreigend waren, verslechterde de toestand van het slachtoffer tijdens de nacht. Ze overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. Het parket stelde een wetsgeneesheer aan om het lichaam van het slachtoffer te onderzoeken. Ook de precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.
 
Boycot gemeentebestuur Vlaams Belang?
zaterdag 03 november 2007
Erpe-Mere - Gemeenteraadslid Gerda Van Steenberge (Vlaams Belang) is verontwaardigd dat de VB-fractie niet uitgenodigd werd op de inhuldiging van de vlindertegel tegen zinloos geweld. "Door onze afwezigheid lijkt het alsof alleen de meerderheidspartijen tegen zinloos geweld zouden zijn." Van Steenberge stelde met klem dat haar fractie tegen iedere vorm van geweld is en dat het zou getuigen van respect als alle gemeenteraadsleden op de hoogte waren gebracht van het plaatsen van deze tegel. Dit punt werd, evenals andere door het Vlaams Belang toegevoegde agendapunten, evenmin doorgestuurd naar de media.
 
Geen brandbeveiliging in sporthal
zaterdag 03 november 2007
Erpe-Mere - Sporthal Steenberg is momenteel niet tegen brand beveiligd. De brandbeveiligingsinstallatie die dateert van bij de bouw van de sporthal is defect. Het gemeentebestuur startte de procedure voor de aankoop van een nieuwe installatie. Ondanks de onveilige situatie blijft de sporthal normaal toegankelijk voor het publiek.
 
Onderhoudswerkzaamheden aan trottoirs
vrijdag 02 november 2007
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur van Erpe-Mere voorziet tal van onderhoudswerkzaamheden aan kleine wegen en trottoirs.  Zo zal er ook een trottoir aangelegd worden aan de linkerkant van Eetsvelde, komende van de Langemunt, te Aaigem. Hiertoe zal een externe firma aangesteld worden. "Het is juist dat onze eigen technische diensten dit ook kunnen doen, maar dan zouden de werken rap meerdere jaren aanslepen. Om snel een oplossing te bieden groeperen we alle werken en besteden we deze uit." vertelde schepen van openbare werken Marleen Lambrecht. Sp.a-Spirit-Groen stemde principieel tegen deze beslissing. "We zijn niet tegen ingrepen voor een verhoogde verkeersveiligheid, maar er zijn geen plannen bijgevoegd en de lijst is allesbehalve volledig." stelde Reinold De Vuyst (Spirit).
Lees meer...
 
Steeds kinderopvang bij Pimboli
donderdag 01 november 2007
Erpe-Mere - De buitenschoolse kinderopvang in de deelgemeente Erondegem wordt uitgebreid. Tijdens schoolvrije dagen kon de opvang enkel doorgaan wanneer minstens tien kinderen aanwezig waren. Ouders wisten pas op het laatste ogenblik of er opvang voorzien was. Het gemeentebestuur heeft beslist deze minimumregel te schrappen. Tijdens gewone schoolvakanties wordt het maximum van veertig kinderen gemakkelijk bereikt terwijl op andere dagen slechts vijf kinderen aanwezig zijn. In de toekomst zal dus ook op dagen met lage bezettingsgraad opvang verzekerd zijn.
 
Verkeerslichten Bambrugge zullen Oudebaan nog meer belasten
donderdag 01 november 2007
Bambrugge - De geplande verkeerslichten op het kruispunt Oudenaardsesteenweg, Kwalestraat en Sint-Annastraat zullen de Oudebaan nog meer belasten, stelt gemeenteraadslid Gerda Van Steenberge (Vlaams Belang). "Iemand die van Aaigem komt en ziet dat de lichten op rood staan zal snel de Oudebaan indraaien." voorspelt ze. Het gemeentebestuur wenst al vier jaar driekleurige verkeerslichten te plaatsen op dit kruispunt, maar het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen trok nu pas de nodige budgetten uit om deze werken te realiseren. "Door de ingreep zal het oversteken veel veiliger zijn" vertelt schepen van openbare werken Marleen Lambrecht "Zo zullen we de bestaande oversteekplaats op de Oudenaardsesteenweg behouden en in de Kwalestraat een afslastrook voorzien richting Aalst."
Lees meer...
 
Gemeente subsidieert zonevreemde werken Chiro
woensdag 31 oktober 2007
Aaigem - Het gemeentebestuur van Erpe-Mere haalt de truckendoos boven om Chiro Klim-Op te steunen in haar huisvesting. De loods die de gemeente eerder in eigen naam huurde, is gelegen in landbouwgebied en kan in principe niet gebruikt worden als openbaar nut of recreatie. Het gemeentebestuur startte wel al de procedure op om het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) aan te passen en de situatie te regulariseren. "Omdat de gemeente zelf geen overtreding wenst te begaan, werd de huurovereenkomst stopgezet en wordt het gebouw nu verder gehuurd door de chiro zelf." verduidelijkte jeugdschepen Antoine Slagmulders tijdens de gemeenteraad. Officieel geeft de gemeente de chiro hiertoe voor de resterende vijf maanden van het jaar 10.000 euro huursubsidies. De Lat voegde er aan toe dat het geld ook gebruikt zal worden om in de loods extra lokalen in te richten, maar officieel zijn de subsidies enkel voor de huur. De oppositie maakte eerst brandhout van deze werkwijze, maar stelde uiteindelijk zelf voor om de steun voor de verbouwingen op een verdoken manier toe te kennen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 821 822 823 824 825 826 827 828 829 Volgende > Einde >>

Resultaten 6561 - 6568 van 6632