• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Vlaams Belang stemt tegen begroting, Sp.a onthoudt zich
zaterdag 22 december 2007
Erpe-Mere - De Vlaams Belangfractie keurde de begroting niet goed. "Het financieel beleidsplan geeft weinig visie weer. Het is enkel een opsomming van inkomsten en uitgaven. De wetgever beoogde nochtans dat de begroting de financiële vertaling moet zijn van de beleidsdoelstellingen. Ik vind die niet terug." stelde VB-raadslid Gerda Van Steenberge. Sp.a kon zich vinden in een aantal investeringen, maar vond dat er te weinig aan de koopkracht van de gewone mensen gedaan werd.
Lees meer...
 
Erpe-Mere ontevreden over De Lijn
zaterdag 22 december 2007
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur wil geen derdebetalerssysteem invoeren op het openbaar vervoer omdat ze niet tevreden is over de dienstverlening van De Lijn. "Het prijskaartje voor de gemeente is niet min en de bediening van ons grondgebied is ronduit slecht. Er is geen aansluiting aan de uren van de Sint-Jozefsschool en het aanbod is ook niet afgestemd op het treinverkeer." stelde schepen van mobiliteit Marleen Lambrecht, die al haar opmerkingen reeds overmaakte aan De Lijn. De oppositie waarschuwde voor een vicieuze cirkel. "Het valt niet uit te sluiten dat De Lijn meer investeringen en inspanningen zou doen, mochten we tot dit systeem toetreden."
 
Toekomst luierproject onzeker
vrijdag 21 december 2007
Erpe-Mere/Lede - Het Nederlandse bedrijf Knowaste, dat de ingezamelde luiers verwerkt, heeft haar activiteiten stopgezet. Momenteel worden de luiers hierdoor terug samen met de restfractie verwerkt. Indien ILvA geen alternatief verwerker vindt, is de afzonderlijk ophaling van luiers zinloos. In afwachting dat er een oplossing gevonden wordt, behoudt ILvA de selectieve inzameling. Toch valt niet uit te sluiten dat het project stopgezet zal worden. De luierinzameling in Liedekerke, dat vanaf 1 januari 2008 tot ILvA toetreedt, wordt voorlopig niet opgestart.
 
Kerkbedienaar benoemd tot Ridder in Orde Leopold II
vrijdag 21 december 2007
Erpe/Brussel - Bij koninklijk besluit van 19 november 2007 werd E.H. G. De Moor, kerkbedienaar van de katholieke eredienst in de St.-Martinusparochie te Erpe, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten, tot Ridder in de Orde van Leopold II benoemd. Hij neemt zijn rang in de Orde in op de datum van 15 november 2007 het Feest van de Dynastie. Pastoor De Moor, reeds 25 jaar in Erpe wonend, is afkomstig van Scheldewindeke en celebreerde op 18 augustus 2007 zijn gouden priesterjubileum en een kwarteeuw pastoor van Erpe.
Lees meer...
 
Huldiging verkeersveilige scholieren
vrijdag 21 december 2007
Erpe-Mere - De lokale politie van Erpe-Mere huldigde samen met het gemeentebestuur de meest verkeersveilige scholieren. Gedurende veertien dagen bezochten de scholen een voor de gelegenheid opgesteld verkeerspark. De deelnemers kregen punten in functie van het correct toepassen van het verkeersreglement. De 88 finalisten ontvingen een geschenkje en een diploma. Nadien werden alle aanwezige kinderen met hun ouders vergast op een receptie van het gemeentebestuur.
Lees meer...
 
Signalisatie voor "Vijfhuizen"
donderdag 20 december 2007
Lede/Erpe-Mere - Op de N9 Gent-Aalst t.h.v. het kruispunt "Vijfhuizen" werd in beide richtingen nieuwe verkeersignalisatie geplaatst met variabele info. Zo kan op afstand een omleidingsweg naar Aalst via de E40 of komende uit de richting Aalst een omleidingsweg naar Lede aangekondigd worden. Om de weggebruikers hierop attent te maken zullen bij eventuele omleiding twee oranje knipperlichten functioneren.
 
Toch crematorium op Siesegemkouter?
donderdag 20 december 2007

Aalst/Erpe-Mere/Lede - De huidige coalitiepartijen (CD&V/Open VLD/SP.a) in Aalst zullen morgen aan gouverneur Denys de Siesegemkouter als locatie voor een crematorium voorstellen. Alternatief is de industriezone Erembodegem IV maar beter bereikbaar is Siesegem.

In Aalst is het crematorium een van de heetste hangijzers in de politiek. Het voorstel Hoezekouter werd op de gemeenteraad van 29 mei 2007 met een wisselmeerderheid(!) goedgekeurd met als gevolg een politieke crisis die gouverneur Denys diende te bezweren: er komt een crematorium in Aalst maar niet op de Hoezekouter.

Lees meer...
 
Bib moet evolueren
donderdag 20 december 2007
Erpe-Mere - Sp.a Erpe-Mere vindt dat de bibliotheek ook een culturele functie moet krijgen. Hierbij wordt gedacht aan een culturele info-balie die permanent in de bib beschikbaar moet zijn. "Eigenlijk zou de bib dé ontmoetingsplaats moeten worden van cultuur, ontspanning, informatie en educatie" zegt Kathy Ghysens, die toegeeft dat hiertoe momenteel al heel wat inspanningen geleverd worden. "Toch blijkt het moeilijk om samenwerkingsverbanden op te starten met lokale verenigingen."
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 Volgende > Einde >>

Resultaten 6353 - 6360 van 6495