• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow Algemeen nieuws arrow DATS24 opent nieuw tankstation: binnenkort milieuvriendelijk CNG

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

DATS24 opent nieuw tankstation: binnenkort milieuvriendelijk CNG
zaterdag 29 september 2018
DATS24 opent nieuw tankstation: binnenkort milieuvriendelijk CNG dicht bij huisErpe - Automobilisten die zich op een groenere manier (willen) verplaatsen, kunnen binnenkort in Erpe-Mere CNG tanken. Dat is te danken aan de opening van een DATS24 tankstation van de Colruytgroep naast De Fruitmarkt tegenover de watertoren van Erpe.

“Door een gebrek aan een regelmatige druk op de gasleiding moesten we ons nieuwe station in Erpe-Mere voorlopig openen zonder CNG”, vertelt Maarten Van Houdenhove van DATS24. Zodra Eandis de nodige aanpassingen doet aan de gasdistributie zal in Erpe ook CNG wat staat voor Compressed Natural Gas, te vinden zijn. Momenteel wordt die brandstof beschouwd als het schoonste beschikbare fossiele alternatief voor benzine en diesel. Serieus minpunt is de beperkte beschikbaarheid van CNG-stations. België telt vandaag slechts 102 CNG-pompen. “Daarvan neemt DATS24 er 62 voor haar rekening.”  In onze regio vind je vandaag al CNG bij DATS24 aan de Colruyt in Aalst, sinds kort ook bij DATS24 in de buurt van de E40 in Wetteren en bij ILvA in Erembodegem.

 
< Vorige   Volgende >