• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow Bestuurder en passagier al liftend op de vlucht na ongeval op E40

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Bestuurder en passagier al liftend op de vlucht na ongeval op E40
zaterdag 15 september 2018
Erpe-Mere - Vrijdagochtendmorgen iets voor 7 uur botste vlak voor de afrit van de E40 richting kust in Erpe-Mere een wagen met Franse nummerplaat tegen een andere wagen. De bestuurder en een inzittende versierden meteen een lift om weg te vluchten.

Het ongeval gebeurde toen een van de betrokken wagens een manoeuvre wou maken ter hoogte van de brug over de Loskadestraat. De wagens raakten elkaar en de wagen met Franse nummerplaat kwam tot stilstand tegen de middenberm. Niemand geraakte gewond, maar de aanrijdende bestuurder en zijn passagier namen de benen en versierden een lift. Ooggetuigen die dat zagen gebeuren, noteerden de nummerplaat van die wagen waardoor de Wegpolitie de chauffeur via diens echtgenote kon bereiken.

“De wagen bevond zich toen al in Zwijnaarde”, aldus de Wegpolitie. De chauffeur werd gevraagd zijn passagiers af te leveren bij de verkeerspost in Gentbrugge. Toen de lifters dat in de smiezen kregen, verplichtten ze de chauffeur in de buurt van het UZ van Gent te stoppen waarna ze opnieuw de benen namen. Waarom het duo, dat nog steeds opgespoord wordt, op de vlucht ging is niet duidelijk.

Bij het ongeval raakte niemand gewond en de vluchters gebruikten geen geweld. Ter hoogte van Erpe-Mere was de linker- en middenrijstrook een tijdlang versperd. Dat veroorzaakte flink wat fileleed.

 
< Vorige   Volgende >