• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow Nieuwe start voor ít Nieuw Schrijntje
Nieuwe start voor ít Nieuw Schrijntje
vrijdag 14 november 2014
Nieuwe start voor ít Nieuw SchrijntjeErpe - Jonathan Hunninck (21) en David Power (38) zijn de nieuwe uitbaters van café ’t Nieuw Schrijntje langs de Gentsesteenweg in Erpe. “Naast de traditionele ingrediënten gaan we voor een danscafé op vrijdag- en zaterdagavond terwijl we op zondag voor een seniorennamiddag zorgen”, vertellen ze. Voor Wetteraar Jonathan is café ’t Nieuw Schrijntje vlakbij de treinhalte Vijfhuizen niet nieuw.

“Ik stond hier geregeld als dj achter de draaitafel”, vertelt hij. Voor David, die in Brakel woont, is Erpe niet zo vertrouwd. “Als jonge kerel stond ik wel vele uren achter de toog in café Den Bok in Oordegem en later diende ik ook op in dancing Bokkestory iets verder op de steenweg. Ik heb dus wel wat ervaring in de horeca”, lacht hij. Tijdens het weekend springen ook partners Carine De Boeck en Fatime Sancaktar bij. “Fatime’s ouders hielden lange tijd café aan de kerk in Opbrakel”, vult David aan. Met de nieuwe job maakt Jonathan overigens een roeping waar.

“Als kind speelde ik al cafeetje en nu komt mijn droom uit”, klinkt het. Toch blijft Jonathan ook actief als Vlaams charmezanger en presenator. “Sinds mijn elf jaar ben ik beginnen zingen en ik verzorg nog geregeld optredens. Op zondagmiddag komen mijn twee passies hier dan ook samen, want dan zorgen we voor seniorennamiddagen.” Toch zal het niet Jonathan zijn die zingt. “Dat zou al snel vervelen”, lacht hij.

“Vanaf 15.00 uur stel ik mijn micro ter beschikking aan mensen met talent en misschien zal ik af en toe zelf ook wel eens zingen”, vertelt hij. ’t Nieuw Schrijntje is met uitzondering van woensdag alle weekdagen open vanaf 12.00 uur. “Vrijdag- en zaterdagavond is er vanaf 21.00 uur discomuziek en om middernacht zorgen we voor een half uurtje foute muziek waarna we verder doen met disco en commerciële muziek”, klinkt het.

 
< Vorige   Volgende >