• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow LDD schiet verkiezingskandidaat af wegens banden met motorbende
LDD schiet verkiezingskandidaat af wegens banden met motorbende
woensdag 22 augustus 2012
LDD schiet verkiezingskandidaat af wegens banden met motorbendeErpe-Mere - De 47-jarige Kris De Saedeleer uit de wijk Groendal in Mere, voorzitter van de Belgische afdeling van de motorclub Blue Angels en vooral gekend als ‘Bokkie’, werd geschrapt als verkiezingskandidaat voor de Libertaire Democraten Denderstreek. Bij LDD had men blijkbaar niet beseft dat de motorclub door de federale politie als een criminele bende wordt beschouwd. “Plots kreeg ik een telefoontje dat ik niet langer welkom was als kandidaat. Ik had nochtans de achtste plaats. Belachelijk en kleingeestig”, vindt de man.

“Het was lijsttrekker Kristof Van Gysegem uit Bambrugge die me zelf is komen vragen of ik op de lijst wou staan. Vorige week, bood men mij nog de functie van secretaris aan. Ik vind het dan ook belachelijk dat men nu plots afstand neemt van mij onder druk van bovenaf”, reageert hij boos en ontgoocheld. “Ik had echt de ambitie om politiek iets te betekenen en ken heel wat mensen in Erpe-Mere. Ik groeide op in Mere en Nieuwerkerken en voetbalde jaren bij FC Mere en zelf eventjes bij de Uefa-juniores van Eendracht Aalst. Dat duurde tot ik begon uit te gaan en me aansloot bij de Blue Angels.”

Die club behoort tot de 'one percenter' motorbendes zoals de Outlaws en Hells Angels die zich afzetten tegen de maatschappij en zich niet altijd aan de wet houden. “Dat wil echter niet zeggen dat je vanuit de politiek niets zou kunnen betekenen. Er is hier in de gemeente nog veel werk voor verenigingen en waarom zou ik niet mogen bijdragen om daarvoor iets te betekenen”, vraagt Kris, al 16 jaar aan de slag als zelfstandige in verbouwingwerken en gepolierde betonvloeren met vijf personeelsleden, zich af. “Uiteindelijk is mijn nonkel Etienne Lepage hier 33 jaar, waarvan 12 jaar als schepen en 9 jaar als burgemeester, politiek actief geweest voor CVP en CD&V. Ik heb mijn interesse voor de politiek dus zeker van geen vreemden.”

Het feit dat hij ‘President’ is van het Belgian Chapter van de Blue Angels maakt van hem ook geen crimineel vindt hij. “Het klopt dat ik een strafblad heb. Dat heb ik ook meteen gezegd tegen Kristof, maar die maakte daar geen punt van. Zo zijn er veel mensen, waaronder zonder twijfel ook heel wat politici, maar wat betekent dat uiteindelijk? Ik denk ook niet dat Dedecker nog nooit iets misdaan heeft.” Toch wil die niet dan zijn partij geassocieerd wordt met de motorbende.
“Het is duidelijk dat er voor iemand met dergelijke banden geen plaats is binnen onze partij”, aldus Dedecker.

“Het probleem is dat we honderden mensen nodig hebben om onze lijsten te vullen en dat de lokale afdelingen daarvoor, net als vorige keer, allesbehalve kieskeurig zijn.” Zelf had Dedecker nog nooit van de Blue Angels gehoord. “De naam zegt me niets, maar met een criminele organisatie willen wij niet geassocieerd worden”, klinkt het. Provinciaal LDD-voorzitter Bruno Schijns bevestigt dat. “De lijst voor Erpe-Mere is nog niet goedgekeurd en met die man zal dat ook niet gebeuren”, klinkt het. De nieuwe afdeling plooit meteen. “We zullen een andere kandidaat zoeken omdat dat van hogerhand zo beslist is”, aldus lijsttrekker Kristof Van Gysegem.
 
“Jammer. Het was een mooie kans om eens te kijken hoe de politiek echt werkt”, klinkt het ontgoocheld bij Kris De Saedeleer. De politieke microbe is echter niet gaan liggen. “Voorlopig blijf ik hier LDD achter de schermen steunen omdat het een jonge partij is die het goed meent, maar als een andere partij me een plaats aanbiedt zal ik geen neen zeggen.” Zijn lidmaatschap bij de Blue Angels opgeven heeft Kris er echter niet voor over. “Ik ben 28 jaar lid waarvan 18 jaar als voorzitter. Dat geef je niet zomaar op. Toch blijf ik nieuwsgierig naar het aantal stemmen dat ik gehaald zou hebben.”

 
< Vorige   Volgende >