• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow Weinig enthousiasme voor fusieplannen voetbalclubs

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Weinig enthousiasme voor fusieplannen voetbalclubs
zondag 31 juli 2011
Weinig enthousiasme voor fusieplannen voetbalclubsErpe-Mere - In 2008 lanceerde schepen van sport Antoine Slagmulder (CD&V) het idee van één grote fusieploeg in Erpe-Mere. De voetbalclubs reageerden niet direct afwijzend, maar namen allen een afwachtende houding aan. Vandaag lijkt de kans op een succesvolle integratie echter kleiner dan ooit.

De gemeente Erpe-Mere startte de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan om aan het gemeentelijk domein Steenberg een grote polyvalente zaal, vijf voetbalterreinen, waaronder een kunstgrasveld, en 450 parkeerplaatsen aan te leggen voor de toekomstige fusieploeg. Enkele jaren geleden leek de fusieploeg een goed idee, maar de verhoudingen tussen de clubs zijn intussen fel veranderd en ook natuurverenigingen zijn het project niet genegen.

KVC Erperondegem gooide inmiddels, bij gebrek aan bestuursleden en nadat een kleinere fusiepoging met FC Mere afsprong, de handdoek in de ring. De ploeg werd opgedoekt. KRC Bambrugge speelt inmiddels op het hoogste provinciale niveau en het scheelde bovendien maar een haartje of die club speelde volgend seizoen in vierde nationale. Het niveauverschil is dus fel opgelopen, want SK Aaigem, Olympic Burst en FC Mere spelen na promoties en degradaties in tweede, derde en vierde provinciale. Bambrugge staat dan ook allesbehalve te springen voor een fusie.

«We beschikken over een sterke kern die graag terug de top haalt, misschien de titel. Een fusie is enkel aan de orde als het nieuwe complex er is», aldus secretaris Hilde De Schutter van KRC Bambrugge. Bij een promotie is een betere infrastructuur echter noodzakelijk. Gesprekken over de fusie zijn er echter nauwelijks en iedereen doet op eigen houtje verder. Zo investeerde SK Aaigem recent nog in een kunstgrasveld voor de jeugdspelers en startte Burst, beiden met steun van de gemeente, uitbreidingswerken voor de voetbalkantine.

Voorzichtige toenaderingen om alvast de jeugdploegen intensiever te laten samenwerken zijn niet gelukt. «Ik heb voorgesteld om als voorproefje de jeugdploegen te laten samensmelten, maar niemand blijkt dat idee genegen. Ik vrees dat er nog veel water naar de zee zal vloeien alvorens een fusie mogelijk is», aldus jeugdcoördinator Pieter Van Liedekerke van FC Mere. «Wij hopen dat onze jeugd hier kan blijven», aldus voorzitter Johnny De Munter van Aaigem. Het ziet er dan ook naar uit dat er pas werk zal gemaakt worden van een integratie eens de nieuwe infrastructuur er is.

Schepen Antoine Slagmulder blijft echter rotsvast geloven in een fusieclub. «Destijds hebben de vier clubs een principieel akkoord gesloten. Ik begrijp dat de clubs een afwachtende houding aannemen, maar weet zeker dat er twee ploegen mogelijk moeten zijn op Steenberg vanaf september 2015», klinkt het overtuigd.

 
< Vorige   Volgende >