• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere arrow Seniorenrestaurant wordt duurder dan maaltijd aan huis

Voor artikels over Erpe-Mere en Lede verwijzen we u voortaan graag door naar HLN.be

Seniorenrestaurant wordt duurder dan maaltijd aan huis
zondag 06 juni 2010
Seniorenrestaurant wordt duurder dan maaltijd aan huisErpe-Mere - De prijs voor een maaltijd in de seniorenrestaurants in Erpe-Mere wordt vanaf 1 september 20% duurder dan een door het OCMW aan huis bestelde maaltijd omdat vooral mensen uit de middenklasse het restaurant bezoeken. De huidige gebruikers vinden de prijsstijging helemaal niet erg.

Volgens OCMW-voorzitter Dirk De Rouck is de prijswijziging noodzakelijk door het grote succes van de seniorenrestaurants. “We hebben de afgelopen drie maand meer dan 2.200 maaltijden verdeeld via de samenwerking met de rusthuizen. Door dat succes is het niet langer verantwoord dat het OCMW bij elke maaltijd een opleg betaalt.
We stellen bovendien vast dat het publiek dat van deze dienstverlening gebruik maakt vooral mensen zijn die financieel begoed zijn en onze dienstverlening beschouwen als een goedkoop restaurantbezoek.

Om die reden spreken we ook niet langer over een sociaal restaurant, maar over een seniorenrestaurant”, vertelt voorzitter De Rouck. Het OCMW besliste daarom de opleg van 1 euro te schrappen en door te rekenen aan de gebruikers. Daardoor komt de kostprijs voortaan uit op 6 euro, eventueel vermeerderd met 1 euro voor wie gebruik maakt van de busdienst naar de rusthuizen.
De Rouck maakt zich sterk dat de prijsverhoging geen invloed zal hebben op de gebruikers. “We hebben een navraag gedaan en bijna iedereen vertelde ons dat ze voor 1 euro zeker niet zullen thuisblijven.”

Die reactie werd ons alleen maar bevestigd tijdens een bezoek in het rustoord Avondzon in Erpe. André Van Hauwermeiren (76) en Angèle Brackman (72) uit Ottergem zijn al sinds november elke weekdag trouwe bezoekers. “We zijn hier heel tevreden. Het eten is goed en het is gezellig. Vroeger gingen we naar Aalst, maar hier is het eigenlijk beter”, vertellen ze. “Door de prijsverhoging zullen we zeker niet wegblijven.”
Dat is ook wat Urbain Laureyns (72) uit Erpe vertelt. “Ik kom hier drie dagen per week en zit steeds aan een andere tafel. Zo heb ik al heel wat mensen leren kennen en voor die prijs, of het nu 5 of 6 euro is, kan je nergens zo goed eten”, weet hij.

De beslissing om de prijs van een thuisgeleverde maaltijd goedkoper te houden dan een maaltijd in het seniorenrestaurant zal volgens de voorzitter dan ook nauwelijks invloed hebben op de oorspronkelijke doelstelling van het sociaal restaurant, namelijk het uit het isolement halen van senioren.
“Mensen die de maaltijden aan huis laten komen, zijn niet meer mobiel en hebben het vaak lastig. Voor hen leveren we graag een extra inspanning”, klinkt het nog.

Wie meer info wil over het seniorenrestaurant en de busdienst kan contact opnemen met het sociaal huis via 053/60.34.94.

 
< Vorige   Volgende >