• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Subsidies voor zwaluwnesten
maandag 22 januari 2018
Lede - Om het behoud van bewoonde zwaluwnesten te stimuleren, looft de gemeente Lede voortaan subsidies uit. “Zwaluwen zijn beschermd, maar vinden door stadsontwikkeling en renovatiewerken steeds minder hun vertrouwde nesten terug. Mits een kleine vergoeding hopen we dat te veranderen”, aldus milieuschepen Geertrui Van De Velde (CD&V).
Lees meer...
 
Prins Ponettibi III en Miss Bette
zondag 21 januari 2018
Prins Ponettibi III en Miss BetteLede - Christoph 'Ponnettibi' Ponnet van LKV D’Engelen greep in Lede voor de derde keer de prinselijke carnavalsscepter. Na een passage in 1998 en 2003 mag hij nu – vijftien jaar later – voor de derde keer de stoet van 18 februari openen. Na een onsuccesvolle poging in 2016 behaalde Sharon Callebaut dit keer wel de titel van Miss Bette. Zij mag daardoor net als Prins Ponnettibi aantreden bij de notabelen aan het hoofd van de stoet.
 
Herinrichting kerkhof
zondag 21 januari 2018
Impe - Na de ‘make over’ van het kerkhof in Lede wordt ook het kerkhof langs de Langehaag in Impe aangepakt. “Vanaf maandag 22 januari starten we met de heraanleg”, laat de gemeente weten.
Lees meer...
 
21.780 euro voor kerkhoven
zaterdag 20 januari 2018
Lede - Om extra urnenmuren en bijhorende bloembakken te plaatsen op de kerkhoven van Lede wordt 21.780 euro voorzien. "In een latere fase zullen we ook nieuwe iepen aanplanten op het kerkhof van Lede", vertelt eerste schepen Roland De Mulder (CD&V).
 
Schepen Rasschaert stapt uit onvrede op bij VLD
vrijdag 19 januari 2018
Schepen Rasschaert stapt uit onvrede op bij VLDLede - Als een donderslag bij helderde hemel diende schepen Dirk Rasschaert (VLD) gisterenavond tijdens de geheime zitting van de gemeenteraad in Lede zijn ontslag in bij Vld. “Als reactie op dingen waar de Leedse liberale partij niet fier mag op zijn”, stelt hij.
Lees meer...
 
OCMW verkoopt bouwgrond met verlies
vrijdag 19 januari 2018
Lede - Het OCMW van Lede verkocht onderhands een perceeltje (bouw)grond op de hoek van de Billegemstraat met de Nonnebosstraat in Wanzele van 7,4 are voor amper 14.800 euro. De nieuwe politieke partij Voorwaarts Lede hekelt deze koehandel. Volgens voorzitter Annelies De Meersman (Open Vld) verliep alles correct.
Lees meer...
 
Storm blaast bomen, daken en zonnepanelen weg
vrijdag 19 januari 2018
Storm blaast bomen, daken en zonnepanelen wegErpe-Mere/Lede - De westerstorm die gisteren met rukwinden tot boven de 100 kilometer per uur over onze regio raasde, heeft heel wat daken en zonnepanelen afgerukt. Ook heel wat bomen knakten af.
Lees meer...
 
Oliespoor en stormschade
donderdag 18 januari 2018
Impe/Oordegem - Brandweerpost Lede moest woensdagnamiddag een oliespoor opruimen in de Langehaag in Impe. 's Avonds was er nog een oproep voor stormschade op Oordegemdorp.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 65 - 72 van 5292