• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
KVC Jong Lede krijgt gemeentegrond in bruikleen voor kantine
zaterdag 22 december 2007
Lede - KVC Jong Lede wil een kantine bouwen aan sportcomplex de Ommegang op grond van de gemeente. Het gemeentebestuur staat het gebruiksrecht van de grond af voor een periode van 30 jaar. De club zal hiertoe een jaarlijks te indexeren vergoeding van 3.600 euro betalen. Na afloop van die periode kan het gemeentebestuur als eigenaar van de grond ook beschikken over het gebouw. KVC Jong Lede sluit een lening af van 50.000 euro bij Fortis Bank voor de bouw van de kantine. Het gemeentebestuur stelt zich borg het krediet over te nemen indien Jong Lede hieraan niet kan voldoen. Op dat moment verliest de club echter het recht de de kantine uit te baten.
 
Eerste ere-gemeenteraadslid
vrijdag 21 december 2007
Eerste ere-gemeenteraadslidLede - Marie-Louise Roggeman kreeg als allereerste de titel van ere-gemeenteraadslid toegekend. Ze zetelde meer dan 23 jaar voor CVP, en later CD&V, in de gemeenteraad en was onder meer schepen van sport en actief in verschillende comités van TMVW. Marie-Louise was speciaal naar de gemeenteraad afgezakt en werd er in de bloemetjes gezet. Verschillende gemeenteraadsleden haalden ook anekdotes op. Marie-Louise bedankte iedereen emotioneel. "Ik heb het altijd graag gedaan, maar ik ben blij dat het gedaan is."
 
Partnergeweld
woensdag 19 december 2007
PartnergeweldAalst/Lede/Erpe-Mere/Denderleeuw/Haaltert -  In het stadhuis van Aalst is de samenwerkings-overeenkomst ,,partnergeweld'' ondertekend tussen de provincie Oost-Vlaanderen, het centrum voor algemeen welzijnswerk, het parket en de lokale politie Aalst. Aan het project zullen ook de politiezones Lede/Erpe-Mere en Denderleeuw-Haaltert deelnemen. Nu al wordt tussen die verschillende zones samengewerkt rond partnergeweld. De provincie is van plan om het project uit te breiden naar gans Oost-Vlaanderen. Volgend jaar kunnen Sint-Niklaas en Ronse rekenen op gespecialiseerde aanpak van partnergeweld. In 2009 kan de politiezone Ninove aan bod komen.
Lees meer...
 
Nieuw systeem gratis busvervoer
woensdag 19 december 2007
Lede - Op 1 januari treedt een nieuw systeem in werking om gratis met de bus te rijden op het grondgebied van Lede. Voortaan is het niet meer mogelijk zich op de bus kenbaar te maken als inwoner die recht heeft op een gratis verplaatsing. Reizigers moeten zich vooraf een gratis Lijnkaart voor 10 ritten aanschaffen. Deze zijn, mits een waarborg van 5 euro, te verkijgen in het gemeentehuis en de biliotheekfilialen. Eens de kaart vol is, kan deze ingeruild worden voor een nieuw exemplaar of kan de waarborg teruggekregen worden. Mits de betaling van meedere waarborgen, kan men meerdere lijnkaarten afhalen. Voor de jongeren verkreeg het gemeentebestuur van Lede een korting van 50% op de alle mogelijke buzzy pazz abonnementen.
 
Diefstallen
dinsdag 18 december 2007
Erpe/Oordegem - Gisterenavond werden computers ontvreemd aan de balie van Rusthuis Avondzon in de Botermelkstraat te Erpe. Aan de Wijde Wereld in Oordegem werden houten bouwmaterialen gestolen.
 
Nieuwe voorzitter brengt jong bloed
dinsdag 18 december 2007
Nieuwe voorzitter brengt jong bloedLede - De Rode Kruis afdeling krijgt op 1 januari een nieuwe voorzitter. Koen Dreelinck (31) volgt Jean-Pierre Matthijs op die de voorbije 40 jaar voorzitter was. Matthijs bereikte de leeftijd van 70 jaar en moet omwille van de statuten op rust. "Mijn vader richtte destijds de afdeling Lede op." vertelt Matthijs, die vol passie vertelt over de Rode Kruis afdeling in Lede. "Ik raadt Koen niet aan het even lang als mij vol te houden." grapt de aftredend voorzitter. Of hij in het bestuur actief blijft, maakte hij nog niet uit. "Ik wil niet als groot- of schoonvader het handje vasthouden en me overal mee moeien." stelt hij. Een nieuwe voorzitter betekent hoe dan ook een nieuwe wind.
Lees meer...
 
De Pluim naar Lede
maandag 17 december 2007
De Pluim naar LedeLede/Zottegem - De bezielster van de Leedse vzw BiJeva, Anny De Windt uit Zottegem, won 'De Pluim 2007' georganiseerd door de regionale televisiezenders en de Koning Boudewijnstichting. BiJeVa is een afkorting voor Bijzondere Jeugdvakanties, en zorgt dat ook kansarme kinderen kunnen genieten van een vakantie. Anny De Windt ontving de meeste sms'jes en won zo de vierde editie van "De Pluim" ter ondersteuning van vrijwilligers. Aan de overwinning is een geldprijs van 2.000 euro verbonden. Het bedrag schenkt Annie integraal aan BiJeVa voor de bekostiging van kampplaats De Gavers komende zomer.
 
Sterrenworp
maandag 17 december 2007
SterrenworpLede - De traditionele sterrenworp naar aanleiding van de Leedse Topdagen maakte Ria Pauwels uit de Hoogstraat gelukkig. Zij slaagde er in om de gouden ster te vangen en mocht een echte gouden ster, ontworpen en geschonken door juwelier Ruyssinck, in ontvangst nemen. "In totaal gooiden we 1.000 sterren uit." vertelt Hubert Topke van het Sterren-comité, "Tussen de sterren zaten 269 prijzen en de fel begeerde gouden ster." Het comité blikt ook tevreden terug op het voorbije weekend met kerstmarkt en tal van activiteiten. "Dankzij het goede weer, was dit het allerbeste topweekend ooit." glundert Topke.
 
<< Begin < Vorige 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 Volgende > Einde >>

Resultaten 5169 - 5176 van 5292