• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Voertuig tegen verlichtingspaal Wichelsesteenweg Lede
zondag 16 september 2007
Voertuig tegen verlichtingspaal Wichelsesteenweg (Foto Cruiser)Lede - Omstreeks middernacht moest de 24 jarige bestuurder A.D.K. uit Berlare uitwijken voor een overlopend dier op de Wichelsesteenweg te Lede. Hierdoor verloor de bestuurder de controle over het stuur en kwam tegen een verlichtingspaal terecht. De bestuurder werd met verwondingen door de ambulance van de Brandweer Aalst naar het ziekenhuis overgebracht. Elektriciteitsnetwerkbeheerder Eandis moest eveneens ter plaatse komen om de afgeknakte elektriciteitskabels te herstellen. De Brandweer van Lede stond in voor het opruimen van de brokstukken op de openbare weg .(foto's en tekst cruiser)
 
Borstbeeld tentoonstelling ontvreemd
vrijdag 14 september 2007
Lede - Momenteel loopt in het gemeentehuis de tentoonstelling ''Laat naar je borsten kijken'' . Een borstbeeld dat gemaakt werd door de leerlingen van de academie werd aldaar ontvreemd. Wie nuttige tips heeft omtrent deze diefstal kan terecht op het telefoonnummer 053-60.68.10.
 
Bonnarens gezocht
woensdag 12 september 2007
Wichelen/Lede - De heemkring van Schellebelle is op zoek naar personen met de naam Bonnarens. "Op het oude kerkhof van Schellebelle bestaat een graf van Francois Bonnarens" vertelt Hubert Keuppens van de heemkring. De man sneuvelde op 20 oktober 1914 in de Eerste Wereldoorlog te Lombardzijde toen hij 21 jaar was. "We zoeken nu mensen die in tweede of derde generatie familie zijn van deze man. Vermoedelijk wonen die nog in de streek." Bedoeling is om de informatie die de heemkring vond, aan de familieleden te overhandigen. "Meer dan waarschijnlijk zullen familieleden ons ook nog kunnen helpen om ontbrekende deeltjes van onze puzzel in te vullen."
Lees meer...
 
Familiebedrijf in heroïne en cocaïne voor de rechter
woensdag 12 september 2007
Wichelen/Lede - Gisteren startte het proces tegen een drugsbende uit Wichelen. De bendeleidster, een 42-jarige moeder uit Wichelen, gaf toe dat ze in 2005 en in 2006 op grote schaal heroïne en cocaine verdeelde in Wichelen en Lede. De vrouw probeerde haar twee zonen Andy (23) en Steven V.D.K. (25) vrij te pleiten van hun aandeel. Het openbaar ministeerde argumenteerde dat de vrouw de beheerder van de bende was en haar kinderen, samen met enkele vrienden, de dealers die de waar aan de man brachten.
Lees meer...
 
Feestcomité Lede zoekt nieuwe vlag
dinsdag 11 september 2007

Lede - Het Feestcomité van Lede is op zoek naar een nieuwe vlag in A4 formaat dat tijdens Léé Caranaval zal worden uitgereikt aan de carnavalgroepen en prominenten. Een voorwaarde is dat de drie gele “T”’s erin verwerkt zijn. Aan de wedstrijd kunnen enkel Ledenaren deelnemen. Ontwerpen dienen voor 7 november ingediend te zijn : Feestcomité, Markt 1, 9340 Lede.

 
Sint-Martinuskerk is "open" kerk
dinsdag 11 september 2007
Sint-Martinuskerk is "open" kerk (Foto: Cruiser)Lede - De Sint-Martinuskerk van lede trad toe tot het netwerk van "open kerken".  Dit netwerk streeft er naar de warme en rustgevende sfeer van kerken permanent beschikbaar te maken. "Kerken blijven te vaak op slot. Door deze open te stellen willen we tegemoet komen aan het verlangen van velen, ongeacht hun overtuiging." licht Marc Huynen, initiatiefnemer van het netwerk open kerken, toe.
Lees meer...
 
Open Monumentendag Kasteel van Mesen
zondag 09 september 2007
Kasteel van Mesen ( foto Cruiser)Lede - Op zaterdag 8 en zondag 9 september opent het Kasteel van Mesen zijn deuren voor het publiek . Een rondleiding door de geschiedenis van het Kasteel van Mesen start in de oude boerderij waar je het verhaal van de laatste 80 jaar te zien krijgt .
Lees meer...
 
Open Monumentendag Zusters Maricolen Lede
zondag 09 september 2007
Maricolen ( foto Cruiser)Lede - Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het open momumentendag bij de zuster Maricolen van Dendermonde in Lede, ook gekend onder de naam " Zoete Nood Gods te Lede"  . Je krijgt er oa. te zien hoe geesteszieken van de jaren 330 tot heden worden verzorgd.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 641 642 643 644 645 646 647 648 649 Volgende > Einde >>

Resultaten 5169 - 5176 van 5189