• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Lede
Nieuws uit Lede
Spoorlopers verstoren treinverkeer
maandag 19 februari 2018
Lede/Aalst - Het treinverkeer op de spoorlijn L50 tussen Gent en Brussel was zondagavond een hele poos verstoord. Oorzaak waren spoorlopers tussen Lede en Aalst. Daardoor werd het spoorverkeer rond 20 uur tijdelijk onderbroken.
 
Paard trapt begeleider
maandag 19 februari 2018
Lede - In de drukte van de carnavalsstoet in Lede is zondagmiddag een paardenbegeleider gewond geraakt. In de drukte van de start van de stoet haalde een onrustig paard uit naar een begeleider. Die moest naar het ziekenhuis voor enkele hechtingen aan het hoofd.
 
Prachtige stoet vol odes en ludieke verwijzingen
zondag 18 februari 2018
Prachtige stoet vol odes en ludieke verwijzingenLede - Met prachtige kostuums en bijzonder knappe wagens bewezen de carnavalisten van Lede zondag andermaal dat ze niet moeten onder doen voor de grotere stoeten in de regio. Met verwijzingen naar de heraanleg van de markt en verdwenen boordstenen speellden eenmansgroepen ‘Den Eddy’ en Nico Van de Velde in op de plaatselijke situatie.
Lees meer...
 
Eddy (66) al 40 jaar in stoet waarvan 7 jaar als eenmansgroep
zaterdag 17 februari 2018
Eddy (66) al 40 jaar in stoet waarvan 7 jaar als eenmansgroepLede - Hij is nog niet de oudste actieve Leedse carnavalist, maar de prestatie van Eddy De Wilde (66) komt toch aardig in de buurt. Het hart voor carnaval was er echter niet meteen. “Als kind moest ik niets van carnaval weten, maar intussen stap ik 40 jaar mee en film ik al 15 jaar alles wat met carnaval te maken heeft”, vertelt hij.
Lees meer...
 
Kontenbonkers zetten portrettenmakers in de kijker
zaterdag 17 februari 2018
Kontenbonkers zetten portrettenmakers in de kijkerLede - Diegenen die meestal zelf uit beeld blijven omdat ze zelf beelden maken, worden dit jaar bewust in de kijker gezet door LKV De Kontenbonkers. “Omdat we in onze groep zelf twee fotografen hebben die zowat alles fotograferen kwamen we op het idee de ‘portrettenmakers’ van Lede dit jaar eens zelf in de kijker te zetten”, luidt het.
Lees meer...
 
Geen carnaval zonder carnavalisten (en Gust)
zaterdag 17 februari 2018
Geen carnaval zonder carnavalisten (en Gust)Lede - LKV Just Niet, in december nog gehuldigd met een keizerlijke titel na drie overwinningen op rij, neemt zondag tal van carnavalisten mee op hun wagen in de stoet van Lede. “Bedoeling was de opvallende mensen uit de voorbije jaren carnaval te eren”, vertelt voorzitter Steven De Waele.
Lees meer...
 
Programma Lede Carnaval
zaterdag 17 februari 2018
Lede - Als voorafje voor de carnavalsstoet van Lede komende zondag, 18 februari, is er zaterdagmiddag vanaf 13 uur kindercarnaval in zaal De Bron. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer zorgt met clown Jaspie voor een mooie opwarming en nadien wordt het jeugdprinsenpaar verkozen.
Lees meer...
 
Verkeersmaatregelen tijdens carnaval
zaterdag 17 februari 2018
Lede - Vanaf 13.30 uur wordt zondagmiddag het parcours van de Leedse carnavalsstoet afgesloten voor het verkeer. Die stoet gaat langs Vijverstraat, Rammelstraat (N442), Markt (N442), Nieuwstraat, Olmendreef, Markizaatstraat, Stationsstraat, Kasteelstraat, Kasteeldreef, Markt.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 9 - 16 van 5292