• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Recht op spelen en rondhangen
zaterdag 25 augustus 2007
Bambrugge - Het incident rond het rustbankje naast de pastorij in Bambrugge staat komende gemeenteraad terug op de agenda. De rustbank, die tot grote tevredenheid van jongeren en ouderen naast de pastorietuin geplaatst werd, werd begin deze zomer op last van burgemeester Etienne Lepage (CD&V) verwijderd. Hij deed dit omdat er te veel klachten waren van de buren en de politie geen strafbare feiten kon vaststellen. Anja Vanrobaeys (Sp.a) plaatst het punt nu op de agendavan de gemeenteraad en vraagt dat er gekozen wordt voor overleg in plaat van voor repressie.
Lees meer...
 
Base wil mast plaatsen in Biezeputstraat
dinsdag 21 augustus 2007
Mere - Na een mislukte poging in de Edixvelde, heeft GSM-operator opnieuw een aanvraag ingediend om een zendmast in te planten. Dit keer in de Biezeputstraat. Oppositiepartij Sp.a/spirit/groen vraagt aan dat het gemeentebestuur om net zoals bij de vorige aanvraag de betrokken buurt voldoende te informeren. "Wij denken daarbij aan een overlegmoment met het objectieve en neutrale Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) zodat de buurtbewoners met kennis van zaken hun bewaren kunnen overmaken." vertelt Anja Vanrobaeys. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 28 augustus.
 
Persoonsongeval te Burst
zondag 19 augustus 2007
Burst - Zaterdagavond is in Burst een vrouw onder een trein terecht gekomen. Dat gebeurde ter hoogte van de spooroverweg aan de Stokt. Hulp kon voor het slachtoffer niet meer baten. De vrouw overleed vrijwel meteen. Door het incident waren de twee spoorlijnen een tijdje buiten dienst en moest alle treinverkeer over het parallele derde spoor afgeleid worden. (VMD)
 
Pastoor De Moor viert vandaag priester- en pastoorsjubileum
zaterdag 18 augustus 2007
Erpe - E.H. Gaston De Moor (76) werd priester gewijd in 1957. Na een tocht als onderpastoor via Heusden, Overmere, Hofstade en Gent, godsdienstleraar in Sint Vincentius te Gijzegem en kloosterdirecteur te Eeklo, belandde de dorpsherder in 1982 in Erpe. Een parochie die hem nauw aan het hart ligt, zo blijkt.
Lees meer...
 
Benoit Torrekens overleden
zaterdag 18 augustus 2007
Burst - Gisteren overleed gewezen drukker Benoit Torrekens op 86-jarige leeftijd. Torrekens was meer dan 50 jaar koster van de Sint-Martinusparochie. In 2001 besloot hij de fakkel door te geven. De man was een bezige bij in tal van verenigingen en stond aan de wieg van het koor 'Singhet Vroo', het muziekkorps Sint Cecilia uit Burst en de fanfare "Nieuw Leven" in Aaigem.
 
Tamara Gistelynck tweede eredame miss Tractorpulling te Zele
vrijdag 17 augustus 2007

Tamara Gistelynck tweede eredame miss Tractorpulling te ZeleErondegem/Zele - Tamara Gistelynck (24) uit Erondegem kreeg maar liest 720 sms'jes achter haar naam. De tien finalisten waren samen goed voor 3.663 sms'jes. Van de jury kreeg ze 7 op 10. Twee uitstekende scores waardoor Tamara enkel de Serskampse Kathy Vereecken (22) moet laten voorgaan. De jury was maar matig onder de indruk voor de schone uit Erondegem: "Fijn", "Duidelijke stem" en "vlotte prater" en "Komt goed over".

 
Kladder zoekt begeleider
vrijdag 17 augustus 2007
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur van Erpe-Mere zoekt voor het schooljaar 2007-2008 een extra begeleider voor kunstatelier ‘kladder’. Meer info op de website van het gemeentebestuur
 
Auto op dak op E40
woensdag 15 augustus 2007
Erpe-Mere - Vanmorgen rond 9u gebeurde een licht verkeersongeval op de E40 richting Oostende. Bij een ongeval belandde een voertuig op zijn dak. De inzittende raakten slechts licht gekwetst.
 
<< Begin < Vorige 791 792 793 794 795 796 Volgende > Einde >>

Resultaten 6353 - 6360 van 6364