• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Canmar NV/Candoor NV overgenomen
dinsdag 11 september 2007
Canmar NV/Candoor NV overgenomenErpe-Mere/Dendermonde - Rolluikproducent Canmar/Candoor uit de J.Cardijnstraat te Erpe-Mere wordt overgenomen door zijn Dendermondse sectorgenoot Schelfhaut. Zaakvoerder Marc Cannoot laat zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in sektionele poorten en rolluiken, over aan de NV Schelfhaut op Hoogveld uit Dendermonde. Canmar/Candoor telt 20 werknemers en is goed voor een jaaromzet van ongeveer 5 miljoen euro. De nv Schelfhaut, die vestigingen heeft in Dendermonde en Bertrix, telt 90 werknemers en haalt een omzet van 27 miljoen euro.
 
Extra verkeerslicht op- en afrittencomplex E40
maandag 10 september 2007
Erpe-Mere - Er werd een extra verkeerslicht geplaatst aan de op- en afrit van de E40 richting Brussel. Het bijkomende verkeerslicht staat in de rijrichting naar Lede en heeft als doel de doorstroming op de afrit richting Lede vlotter te laten verlopen.
 
Afvalwaterbeleid
maandag 10 september 2007
Erpe-Mere - Het zoneringsplan dat op voorstel van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) opgemaakt werd, bepaalt hoe het huishoudelijk afvalwater in de toekomst moet behandeld worden. Op de meeste plaatsen wordt geopteerd voor een gescheiden waterstelsel waarbij regen- en rioleringswater apart worden gehouden. Dit plan zal voor een 50-tal gezinnen een zware invloed hebben. Zij lozen hun afvalwater momenteel nog rechtstreeks in een gracht of waterloop en dat wordt binnenkort verboden.
Lees meer...
 
Werken op de Leedsesteenweg
dinsdag 04 september 2007

Werken op de Leedsesteenweg ( foto Cruiser )Erpe - De firma INTERGEM voert momenteel werken uit op de Leedsesteenweg tussen het kruispunt Hoogstraat te Lede en de Vijfhuizen te Erpe, evenals in de zijstraten van de Leedsesteenweg. De bewoners van de Leedsesteenweg te Erpe en zijstraten zullen zich hierdoor binnenkort kunnen aansluiten op het aardgasnetwerk. Daardoor kan er vanaf 29 augustus een 20-tal werkdagen verkeershinder ondervonden worden.

 

 foto en tekst Cruiser

 
Jongeren moeten meer respect hebben
donderdag 30 augustus 2007
Bambrugge - Burgemeester Etienne Lepage (CD&V) wijt de problemen in Bambrugge aan een gebrek aan respect van de rondhangende jongeren tegenover de buren. Eerder besliste de burgemeester het bankje ter hoogte van de pastorietuin te verwijderen na klachten van de buurt over lawaaihinder door brommers en radio's. Anja Vanrobaeys (Sp.a) verweet het gemeentebestuur een te repressieve aanpak en argumenteerde dat respect enkel tot stand komt na dialoog. De burgemeester wuifde de argumenten van tafel en blijft bij zijn standpunt: de enige rustbank in Bambrugge komt niet meer terug.
Lees meer...
 
Hommage voor Jan De Wilde op Festival Aalst 69
zondag 26 augustus 2007
Jan De WildeAaigem/Aalst - Na 45 jaar op de planken liet Aaigemnaar Jan De Wilde zich eindelijk overtuigen voor een hommage tijdens Festival Aalst 69. Daags na zijn toezegging had hij er meteen spijt van. "Ik zei toe omdat de vraag kwam van de broer van een goeie jeugdvriend en omdat ik niet pretentieus wou overkomen." vertelt De Wilde.  Organisator Ivo Van Cleemput maakt er alvast zijn werk van. Zo zakken Urbanus en Zjef Vanuytsel vandaag af naar het stadspark te Aalst. De optredens zijn gratis en starten om 11u.
 
Recht op spelen en rondhangen
zaterdag 25 augustus 2007
Bambrugge - Het incident rond het rustbankje naast de pastorij in Bambrugge staat komende gemeenteraad terug op de agenda. De rustbank, die tot grote tevredenheid van jongeren en ouderen naast de pastorietuin geplaatst werd, werd begin deze zomer op last van burgemeester Etienne Lepage (CD&V) verwijderd. Hij deed dit omdat er te veel klachten waren van de buren en de politie geen strafbare feiten kon vaststellen. Anja Vanrobaeys (Sp.a) plaatst het punt nu op de agendavan de gemeenteraad en vraagt dat er gekozen wordt voor overleg in plaat van voor repressie.
Lees meer...
 
Base wil mast plaatsen in Biezeputstraat
dinsdag 21 augustus 2007
Mere - Na een mislukte poging in de Edixvelde, heeft GSM-operator opnieuw een aanvraag ingediend om een zendmast in te planten. Dit keer in de Biezeputstraat. Oppositiepartij Sp.a/spirit/groen vraagt aan dat het gemeentebestuur om net zoals bij de vorige aanvraag de betrokken buurt voldoende te informeren. "Wij denken daarbij aan een overlegmoment met het objectieve en neutrale Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) zodat de buurtbewoners met kennis van zaken hun bewaren kunnen overmaken." vertelt Anja Vanrobaeys. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 28 augustus.
 
<< Begin < Vorige 751 752 753 754 755 756 Volgende > Einde >>

Resultaten 6025 - 6032 van 6042