• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Bijzondere bib 'De Brug'
vrijdag 28 december 2007
Erpe-Mere - De basischool voor buitengewoon onderwijs 'De Brug' heeft een 300-tal leerlingen verspreid over de afdeling in de Koebrugstraat Erpe en een in de Steenstraat te Mere. Voor haar kinderen die het moeilijk hebben om vlot te lezen heeft de school een bibliotheek met 650 boekjes voor alle leesniveaus in gebruik genomen. Tweemaal per week komt een 'leesfee' op bezoek en krijgen de kindjes bij het lezen hulp van een logopediste. Speciale aandacht is er voor de kindjes die aan dyslexie lijden. De leesboekjes waar een cd bijhoort - waar de tekst ook wordt voorgelezen - zal ervoor zorgen dat ze het verhaal gemakkelijker kunnen volgen en beter leren lezen. Op deze manier worden boeken niet uit de weg gegaan en wordt geen verdere achterstand opgelopen. 
 
Geplande werken 2008-2012
donderdag 27 december 2007
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur heeft tijdens de laatste jaren op haar grondgebied al grote inspanningen geleverd voor het loskoppelen van afvalwater in waterlopen, loskoppelen hemel- en afvalwater en het bieden van de mogelijkheid tot aansluiten van woningen op de riolering. Om op termijn te voldoen aan de Europese normen aangaande waterzuivering investeert Aquafin in Erpe-Mere in het bouwen van rioolafvalwaterzuiveringsinstallaties (RWZI), collectoren, pompstations en persleidingen. In samenwerking met TMVW/Aquario zal de gemeente, in de huidige legislatuur, verder voorzien in het aanleggen van gescheiden rioleringsstelsels. Meteen zal ook de betrokken wegenis, voet- en/of fietspaden, worden gemoderniseerd.
Lees meer...
 
Geluidsschermen E40
donderdag 27 december 2007
Erpe-Mere - De Vlaamse Gemeenschap zal in 2009 geluidsschermen langs de E40 plaatsen. Bedoeling is het wooncomfort van de bewoners aan Vlekkemdorp, Ottergemstraat, Bosstraat, Vijverstraat, Merestraat en Rooseveltlaan te verhogen. Onafhankelijke metingen toonden aan dat de autosnelweg hier voor heel wat overlast zorgt.
 
Toiletten aan Kruiskoutermolen
woensdag 26 december 2007
Mere - Er komt een sanitair blok voor de bezoekers van de Kruiskoutermolen. Momenteel zijn er geen sanitaire voorzieningen voor de talrijke geïnteresseerden die de molen een bezoekje brengen. Het gemeentebestuur trekt nu 8.000 euro uit om toiletten te bouwen naast de molen.
 
Oppositie geeft pluim aan bib
woensdag 26 december 2007
Erpe-Mere - Vlaams Belang en Sp.a-Spirit-Groen waren tijdens de jongste gemeenteraad vol lof voor het bibiotheekbeleidsplan. Vlaams Belang benadrukte de inspanningen die het personeel leverde. Ook Sp.a was blij, maar vroeg bijkomende aandacht om verenigingen, scholen en kinderen uit sociale middens naar de bib te krijgen. Schepen Antoine Slagmulder engageerde zich om Welzijnsschakels uit te nodigen. De mogelijkheid om via een infostand verenigingen zich te laten voorstellen, bekijkt hij met het diensthoofd. "Wat mij betreft kunnen deze zaken niet snel genoeg aangepakt worden", stelde de schepen.
 
Rioolafvalwaterzuiveringsinstallatie Bambrugge nog in 2007 operationeel
dinsdag 25 december 2007

Bambrugge/Brussel - Vlaanderen is goed op weg om de Europese norm voor waterzuivering te behalen. De in opdracht van Aquafin gebouwde rioolafvalwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Bambrugge, gelegen langs de Molenbeek tussen de E40 en de Windmolenstraat, zal in de toekomst het afvalwater van 16.200 inwoners uit Bambrugge, Borsbeke, Burst, Herzele, Hillegem, Leeuwergem, Ressegem, Woubrechtegem en Zonnegem zuiveren. Een RWZI staat in voor de biologische zuivering van afvalwater uit het rioleringsnet. Om de richtlijn uit 1998 na te leven is de installatie in Bambrugge één van de laatste die Vlaanderen hierbij kan helpen.

Lees meer...
 
Restauratie pastorij Aaigem
dinsdag 25 december 2007
Aaigem - Volgend jaar zal de pastorij in deelgemeente Aaigem gerestaureerd worden. Op het programma staat de renovatie van de buitengevels en schouwen, inclusief schilder- en houtwerken, de afbraak en heropbouw van het linker zijgebouw en de tuinmuur. De kostprijs wordt geraamd op 340.000 euro, maar zal verdeeld worden over het gewest, de provincie en het gemeentebestuur. Schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht gaat er van uit dat Erpe-Mere 10 à 20% van de kosten zal dragen.
 
De Zopeter
maandag 24 december 2007
Vlekkem - Het dorpscentrum van Vlekkem zal opgefleurd worden met een kunstwerk van kunstenaar en ere-burgemeester Herman De Somer. Het wordt een bronzen beeld dat de spotnaam van de Vlekkemnaars zal uitbeelden en krijgt de toepasselijke naam 'De Zopeter'. De gemeente zal het beeld betalen. Voor de sokkel vroeg de gemeente een geste aan de gemeenschap. De verenigingen van Vlekkem zegden toe de kost en uitvoering op hun te nemen.
 
<< Begin < Vorige 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 Volgende > Einde >>

Resultaten 6025 - 6032 van 6177