• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Onteigeningen voor fietspad
zaterdag 12 augustus 2017
Mere - Ter hoogte van hoeve Van Cauter in de Diepestraat koopt de gemeente 654 vierkante meter grond zodat het geplande fietspad van aan de Kruiskoutermolen kan doorgetrokken worden tot aan de Broekveldstraat. “Het wordt een volledig tweerichtingsfietspad langs de kant van de molen en de vijver”, vertelt schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht (CD&V).
Lees meer...
 
't Kramikkeltje onherroepelijk dicht
donderdag 10 augustus 2017
't Kramikkeltje onherroepelijk dichtMere - Kind en Gezin heeft de erkenning van kinderopvang 't Kramikkeltje in de Kloosterstraat in Mere definitief ingetrokken. "Ook toen de uitbaatster na haar beroep voor onze adviescommissie verscheen, waren nog niet alle tekortkomingen weggewerkt. Daarop hebben we besloten niet langer te wachten en haar vergunning in te trekken", reageert Leen Du Bois, woordvoerster bij Kind en Gezin.
Lees meer...
 
Willy Baeyens exposeert tijdens kunstenfestival Watou
donderdag 10 augustus 2017
Mere/Koksijde - Uitgeweken Merenaar en kunstenaar Willy Baeyens uit Koksijde is deze zomer de gast op het 37ste kunstenfestival van Watou. “Iets bijzonder aangezien het voortbestaan van deze editie door een gebrek aan subsidies aan een zijden draadje hing”, vertelt de man.
Lees meer...
 
Kopieerapparaat voor kerkfabriek
donderdag 10 augustus 2017
Mere - De Sint-Bavokerkfabriek van Mere kocht bij hoogdringendheid een nieuw kopieerapparaat aan voor de som van 3.000 euro. De kostprijs daarvan wordt betaald door het gemeentebestuur, maar dat is niet naar de zin van Open Vld. “Het toestel staat er al vooraleer wij ons akkoord gegeven hebben. Die werkwijze zint me niet”, stelde liberaal fractieleider Marc De Lat.
Lees meer...
 
Tabletlessen in de bib
donderdag 10 augustus 2017
Erpe-Mere - Wie beter overweg wil kunnen met de iPad of Android Tablet kan in bib van Erpe-Mere terecht voor een vervolgcursus tablet. In samenwerking met Seniornet wordt gekeken welke apps onmisbaar zijn en wat je kan doen met de instellingen.
Lees meer...
 
40 windmolens om klimaatdoel te halen
woensdag 09 augustus 2017
Erpe-Mere - De gemeente Erpe-Mere ondertekende net het Burgemeestersconvenant en het project Klimaatgezond om de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te dringen. Het aangegane engagement is enorm. “Om onze doelstelling te halen zouden we de volledige oppervlakte van onze gemeente 2,5 keer moeten volplanten met bomen”, vertelt schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht (CD&V).
Lees meer...
 
Gezellig samenzijn voor buren wijk Meierskouter
dinsdag 08 augustus 2017
Gezellig samenzijn voor buren wijk MeierskouterBurst - De derde buurtactiviteit in de wijk Meierskouter in Burst kende andermaal een mooie opkomst. “Na onze eerste zomer- en wintereditie vorig jaar, mogen we nu opnieuw een kleine honderd buren verwelkomen”, vertellen initiatiefnemers Nadia Veldeman, Marie-Rose en Steven Scheerlinck.
Lees meer...
 
Elektrische fietsen voor gemeentepersoneel
maandag 07 augustus 2017
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur van Erpe-Mere gaat een jaar lang dertig elektrische fietsen huren. Op die manier kunnen de 85 geïnteresseerde personeelsleden het gebruik van zo een fiets voor hun woon-werkverplaatsingen alvast uittesten. Voor het eerste testjaar van dit fietsplan wordt een budget van ongeveer 30.000 euro voorzien.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 48 van 6042