• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Dieven op pad
woensdag 29 oktober 2014
Aaigem - Mensen met minder goede bedoelingen waren dinsdagochtend omstreeks 6.00 uur op pad langs Opaaigem. "Toen ik de rolluiken omhoog trok, merkte ik natte voetstappen op het plankier aan ons huis op", vertelt Els De Troyer die in de buurt van de rotonde woont. De vrouw verwittigde de politie. "De agenten stelden vast dat iemand over de tuinafsluiting gekropen was en dat een hek uit de muur was getrokken." De jongste dagen zijn er opvallend veel inbraken in de regio.
 
Eetfestijn WTC SONA
woensdag 29 oktober 2014
Bambrugge - Wielertoeristenclub Sport en Ontspanning Na Arbeid houdt op zondag 2 november 2014 een eetfestijn in de Sint-Annazaal in Bambrugge. Van 11.30 tot 14.30 uur kan je er terecht voor gemarineerd gebraad met veenbessen, kalkoenfilet met roomsaus en fruit of gepocheerde zalm op Normandische wijze met frietjes. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 8 euro. Meer info bij voorzitter Bart Verbestel via 0475/51.81.06.
 
Nieuw Eendracht-stadion niet in Erpe-Mere
dinsdag 28 oktober 2014
Erpe-Mere/Aalst - De stad Aalst en de firma Ghelamco onderzochten de mogelijkheid om het nieuwe stadion voor voetbalclub Eendracht Aalst in Erpe-Mere te huisvesten. “Er waren heel concrete plannen om aan de Seskenskouter naast de E40 een nieuw stadion te bouwen met afzonderlijke op- en afritten van de snelweg”, vertelt burgemeester Hugo De Waele (CD&V) van Erpe-Mere. Na een uitgebreide aftoetsing blijkt het gebied echter niet geschikt. “Er is nood aan een oppervlakte van 5 tot 8 hectare en dat kunnen wij in Erpe-Mere nergens ter beschikking stellen”, aldus De Waele.
 
Stoempfestijn
dinsdag 28 oktober 2014
Aaigem - De jongens van Chiro Jospaai serveren op vrijdag 31 oktober 2014 authentieke boerenkost in zaal Torengalm aan de kerk van Aaigem. “Van 18.00 tot 22.00 uur zorgen wij voor de lekkerste stoemp en worst met lekkere streekbieren”, klinkt het. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leiding en kosten 12 euro. Kinderen betalen 8 euro.
 
Frankie verrast in 'Komen Eten' met glazen uit 1730
maandag 27 oktober 2014
Glazen van 300 jaar oud in Komen EtenMere - Frankie Sigin (55) uit Mere verrast vandaag in Komen Eten op Vier. De man haalt niet alleen bijzondere oude kristallen glazen uit 1730 boven, maar stroopt ook de broek af om zijn tatoeage te tonen. Bouwvakker Frankie geniet honderduit in de keuken. "Na een hele dag in de bouw, maak ik alle dagen eten klaar. In het weekend zorg ik voor iets speciaals", vertelt hij. Toen een vriend hem inschreef voor 'Komen Eten' bezorgde hem dat dan ook geen stress.
Lees meer...
 
Nieuwe verwarming voor kerk
zondag 26 oktober 2014
Vlekkem - Om de verwarmingsinstallatie van de Sint-Lambertuskerk van Vlekkem te vervangen, wordt 80.000 euro voorzien. Omwille van die belangrijke investering wordt de gevraagde renovatie van het kerkorgel wel uitgesteld.
 
Brandalarm voor ontmoetingscentra
zondag 26 oktober 2014
Erpe-Mere - De gemeente Erpe-Mere investeert 20.303 euro om de verschillende ontmoetingscentra van de gemeente van brandmeldingssysteem te voorzien. Concreet gaat het om de buurthuizen van Ottergem, Burst, Aaigem en Mere. Ook het gebouw van het Rode Kruis in de oude gemeenteschool achter de serviceflats in de Nieuwstraat in Mere wordt uitgerust met een brandalarm. Voor de vervanging van de totaal versleten kroonlijst van het ontmoetingscentrum in de Ratmolenstraat in Aaigem wordt 25.000 euro voorzien.
 
Potloden aan schoolpoorten
zaterdag 25 oktober 2014
Erpe-Mere - Om automobilisten te wijzen op de aanwezigheid van scholen kocht de gemeente Erpe-Mere grote potloden aan. "De bestelling is geplaatst en bedoeling is de potloden zo snel mogelijk in de buurt van de verschillende schoolpoorten in onze gemeente te plaatsen", vertelt burgemeester Hugo De Waele (CD&V).
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 4293