• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Open Vld hekelt besparingen speelpleinwerking
woensdag 23 juli 2014
Erpe-Mere - Gemeenteraaadslid Maggie Van Impe (Open Vld) betreurt de besparingen aan de speelpleinwerking in Erpe-Mere. “Vorig jaar werd het gratis drankje en de gratis koek afgeschaft en dit jaar verminderen jullie het aantal monitoren van twaalf naar negen, is er een limiet van maximum honderd kinderen en is voorinschrijven verplicht.”
Lees meer...
 
Gemeente bespaart 300.000 euro op personeel
woensdag 23 juli 2014
Erpe-Mere - De financiële rekening van de gemeente Erpe-Mere ziet er positief uit. "We bespaarden 300.000 euro aan personeelskosten en werkingskosten. Dit komt vooral door pensioneringen", vertelt schepen van financiën William De Windt (N-VA). Ondanks ongewijzigde belastingen steeg het inkomen van de opcentiemen op onroerende voorheffing met 228.000 euro en de opbrengsten uit personenbelasting met 126.000 euro. "We maken ons dan ook sterk dat we de belastingen, die lager zijn dan het Vlaamse gemiddelde, ook de komende vijf jaar niet zullen moeten verhogen."
 
KMO-gronden te koop
dinsdag 22 juli 2014
Erpe-Mere - Het gemeentebestuur van Erpe-Mere moet nog twee percelen toewijzen in de KMO-zone Evenbroekveld. Het gaat om een stuk grond dat niet verkocht raakte en een tweede dat kleiner bleek dan oorspronkelijke voorzien waardoor de koop geannulleerd werd. "Inschrijven voor de twee resterende percelen kan nog tot 31 juli", vertelt schepen van openbare werken Marleen Lambrecht (CD&V). Inschrijvingsformulieren zijn te verkrijgen bij de dienst openbare werken in het GAC Steenberg, Oudenaardsesteenweg in Erpe-Mere.
 
10 kilometer file na ongeval
dinsdag 22 juli 2014
Erpe-Mere - Het verkeer richting kust liep vrijdagmiddag vertraging op nadat zich ter hoogte van Hoging in Oordegem een ongeval met drie voertuigen voordeed. "De linkerrijstrook en pechstrook waren een tijd versperd na een aanrijding tussen een personenwagen, lichte bestelwagen en een vrachtwagen met oplegger. Twee personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht", aldus de wegpolitie.
Lees meer...
 
Wagen alleen op weg
dinsdag 22 juli 2014
Mere - In de Steenstraat in Mere vergat een automobilist donderdagnamiddag ter hoogte van het postkantoor om de handrem van zijn wagen aan te trekken. De wagen ging er alleen vandoor. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een omheining.
 
Kop-staartbotsing
dinsdag 22 juli 2014
Erpe - Een wagen is donderdagochtend rond 8.30 uuur op de Oudenaardsesteenweg in Erpe ingereden op een voorligger. Niemand raakte gewond, maar er ontstond wel wat hinder voor het verkeer.
 
Seniorennamiddag met Eveline Cannoot en William Scheerlinck
maandag 21 juli 2014
Erpe-Mere - De gemeentelijke seniorenraad van Erpe-Mere en het bestuur van de visvijver in de Nijverheidsstraat van Mere organiseren samen een aangename seniorennamiddag met muzikaal vermaak aan de vijver op maandag 28 juli 2014. Om 14.00 uur is er koffie met taart en nadien zijn er optredens van plaatselijk zangtalent Eveline Cannoot en William Scheerlinck. Afsluiten gebeurt rond 17.00 uur met broodjes en koffie. Deelnemers betalen 3 euro. Rusthuisbewoners krijgen 2 euro korting. Kaarten bestellen kan bij de leden van de seniorenraad, in het GAC Steenberg en in de kantine aan de visvijver.
 
Volgende fase werken Vijfhuizen
zondag 20 juli 2014
Erpe-Mere - De werken voor de heraanleg van het kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere gaan vanaf donderdag 24 juli de volgende deelfase in. Na de tijdelijke verharding van de fiets- en voetpaden aan weerszijden van de Gentsesteenweg, wordt nu gestart met de heraanleg van het rijvak vanuit Aalst richting Gent en de centraal gelegen betonnen busbaan. Ook de onderliggende riolering wordt vervangen. Voor het verkeer richting Gent en Aalst wijzigt er niets.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 4140