• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Auto width resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
[+++]
Home arrow Nieuws uit Erpe-Mere
Nieuws uit Erpe-Mere
Film over dementie
zondag 29 november 2015
Erpe-Mere - De cultuurdienst van Erpe-Mere programmeert dinsdagavond de film 'Feel my love' in de raadzaal van het GAC Steenberg. Die film brengt een intiem portret over leven en oud worden met dementie. De toegang is gratis. Reserveren via 053/60.34.25 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
 
Wijzigingen aan voetwegjes
zondag 29 november 2015
Burst/Mere - Om het Molenveld beter toegankelijk te maken vanop het fietspad langs de spoorlijn en vanuit de nieuwe wijk wordt een bestaande voetweg er verlegd. Omdat het om een drassig traject gaat, zal dat op termijn verhard worden. Achter de Kruiskoutermolen in Mere wordt het wegeltje naar de kapel dat schuin door een veld loopt eveneens verplaatst zodat het de perceelsgrens volgt. "Wellicht zullen we de tegels die daar nu al liggen naar het nieuwe tracé verplaatst worden", aldus milieuschepen Reinold De Vuyst (N-VA).
 
Vertelnamiddag in de bib
zaterdag 28 november 2015
Erpe-Mere - De bibliotheek van Erpe-Mere opent nu zondag 29 november de deuren voor TcollectiefvertelT. Die brengen om 15 uur een aangename vertelsessie voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders. Deelnemen is gratis. Reserveren via 053/60.34.70 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
 
Belastingen ongewijzigd
zaterdag 28 november 2015
Erpe-Mere - Net als voorgaande jaren houdt Erpe-Mere vast aan de bestaande belastingen. De aanvullende gemeentebelasting blijft daardoor - onder het Vlaamse gemiddelde - behouden op 7%. De opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven eveneens ongewijzigd op 1600. Desondanks nemen de inkomsten uit belastingen voor de gemeente jaar over jaar toe. "Onze inwoners doen het steeds beter en daar plukken wij de vruchten van", aldus schepen van financiën William De Windt (N-VA). Die deelt overigens ook mee dat de beperkt belasting op wegwijzers voor bedrijven vanaf volgend jaar geschrapt wordt.
 
1,5 miljoen euro voor jeugd op Steenberg
vrijdag 27 november 2015
Erpe-Mere - Naar aanleiding van de burgerbevraging en de slechte score voor jeugdfaciliteiten gaat de gemeente Erpe-Mere 1,5 miljoen euro investeren op het domein Steenberg. "Volgend jaar voorzien wij een investering van 1,5 miljoen voor speelvoorzieningen voor kinderen en voorzieningen voor jongeren", aldus schepen van financiën William De Windt (N-VA).
Lees meer...
 
Voedingsdief blijft stelen
vrijdag 27 november 2015
Mere - Na de inbraken in frituren en voetbalkantines in Erpe-Mere werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in de kantine van 't Vissershof langs de Nijverheidsstraat in Mere. Ook hier verdwenen etenswaren. De kans dat het steeds om dezelfde dader gaat, lijkt bijzonder groot. “De dief raakte binnen door een raam. Vervolgens forceerde hij met uitzondering van de voordeur alle deuren”, vertelt Bart Fahy. Veel valt er nochtans niet te rapen in de kantine. “De dader vulde zijn rugzak met alle chips, droge worsten en snoep die in de rekken lag.”
 
Stankprobleem Melkerijstraat ontrafeld
donderdag 26 november 2015
Mere - Na talrijke ingrepen en onderzoeken is de oorzaak van de steeds terugkerende geurhinder in de Melkerijstraat in Mere ontdekt. "Door middel van rooktesten hebben we uiteindelijk kunnen tonen dat de geurproblemen niet afkomstig zijn van problemen in de straatrioleringen, maar wel van de buizen in enkele woningen", vertelt schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht (CD&V).
Lees meer...
 
Burgerpeiling legt weinig pijnpunten bloot
woensdag 25 november 2015
Erpe-Mere - De meeste inwoners van Erpe-Mere zijn bijzonder tevreden in Erpe-Mere te wonen. Enkel de voorzieningen en speelruimte voor jeugd krijgen een slechte score. Dat blijkt uit het resultaat van een recente burgerpeiling die het gemeentebestuur organiseerde.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 4973